Allergietest

Wat is een allergie?
Als je het over allergie hebt denkt iedereen meteen aan rode vlekken en jeuk. Dit zijn echter maar 2 van de vele mogelijkheden waarin een allergie, of liever gezegd een overgevoeligheid of intolerantie, zich kan uiten. In principe kunnen alle vage klachten het gevolg zijn van een intolerantie. Ik geef zelf de voorkeur aan dit woord omdat er vaak op het woordje allergie een stempel gedrukt wordt dat je er nooit meer vanaf komt; oftewel leer er maar mee leven. Volgens de kennis waarop de allergietest is ontwikkeld hoeft een allergie niet de rest van je leven te be´nvloeden.

Hoe kom je aan een allergie of intolerantie?
De naam intolerantie zegt het eigenlijk al: je lichaam krijgt een bepaalde stof binnen en ziet die als vijand. Je lichaam is niet tolerant naar die stof (ook wel allergeen genoemd). Hoe komt het nu dat je lichaam een intolerantie ontwikkelt? De meest simpele uitleg voor het ontstaan van een intolerantie is de volgende: stel je voor dat je in je lichaam een soort regenton hebt. En iedere keer dat je eet, ademt en een gebeurtenis meemaakt wordt er in de regenton een beetje opgeslagen van wat op dat moment gebeurt.

Een voorbeeld
Je zit 's zomers heerlijk in de tuin een broodje aardbeienjam te eten en er komt een wesp op je af. Je zit heerlijk ontspannen van je broodje te genieten en je hebt de wesp nog helemaal niet in de gaten. Dan vliegt hij ineens tegen je neus aan waardoor je bijna stikt in je hapje brood. Je lichaam reageert acuut op dit ernstige gevaar en dumpt een beetje van de stoffen van je broodje met jam in de regenton (als een soort logboek). Je komt gelukkig met de schrik vrij en een uurtje later ben je alles weer vergeten. Een paar dagen later heb je lekker een schaaltje yoghurt met aardbeien en er is geen wesp want je zit binnen. Toch krijg je een vervelende reactie (bijvoorbeeld rode pukkeltjes) want je lichaam heeft nu alles wat met aardbei te maken heeft als ernstig gevaar bestempeld! Het probeert je nu er geen gevaar is toch te beschermen tegen verstikking. Natuurlijk is het mooi dat je lichaam het zo goed met je voor heeft, maar op deze manier kan het ook heel lastig zijn.

Soortgelijke dingen kunnen gebeuren wanneer je bijvoorbeeld in een tunnel rijdt waar het heel erg stinkt naar uitlaatgassen. Je hoeft maar een fractie van een seconde te denken dat je er misschien heel benauwd van zou kunnen worden of dat je geen lucht meer krijgt. Je lichaam reageert precies hetzelfde als in bovenstaand voorbeeld.

Of hooikoorts...

Hooikoorts valt onder de gebeurtenissen. Een mooi voorbeeld voor de dames ( maar alle variarties zijn mogelijk hoor heren!) Meestal begint de hooikoorts-ellende als we het gevoel of idee krijgen dat de zomer er aan komt. Het is niet ondenkbaar dat we dan zonder het te beseffen lichtelijk in paniek raken. Als we bijvoorbeeld eens denken aan de extra kilootjes die we met de feestdagen op doen. We sluimeren de winter door met mooie, verdoezelende kleding en nemen ons voor om voor de zomer weer strak in ons vel te zitten. Het idee dat er geen tijd genoeg is, of dat het misschien helemaal niet lukt om onszelf straks slanker in een t-shirt of korte broek te vertonen, kan voor het lichaam al signaal genoeg zijn om maar niet naar buiten te willen. Het lichaam heeft het ook hier weer het beste met je voor en beschermt je voor het gevoel van schaamte door te zorgen dat je ziek wordt als je buiten komt. Eigenlijk is een intolerantie niets anders dan een heel eerlijk signaal van je lichaam dat aandacht van jou vraagt.

Hoe werkt een allergietest?
Een allergietest is een geheel pijnloze test. Er wordt niet geprikt, etc. Je kunt de allergietest het beste vergelijken met de spiertest van NEI ( zie hoofdstuk NEI). De test wordt gedaan met een O-ring test waarbij duim en wijsvinger tegen elkaar gebracht worden. Doordat de spier sterk of zwak reageert is heel duidelijk te meten wat de symptomen veroorzaakt. Het is echter niet zo dat als je een "medisch bewezen allergie" hebt, dat daar ook de symptomen vandaan komen. Denk maar aan je regenton. Er zijn door de tijd natuurlijk verschillende dingen in je regenton terecht gekomen (zonder dat je dit weet) en met de test geeft je lichaam duidelijk aan welke stof het meest in je regenton voorkomt. Als je die namelijk onschadelijk maakt voor je lichaam, dan zakt het niveau van je regenton een heel stuk waardoor hij niet meer overstroomt.

Soms gebeurt het ook dat de ton nog niet vol is, maar dat hij lek raakt. Dit kan door heel veel invloeden gebeuren, bijvoorbeeld door: ontstekingen, stress, uitputting en vermoeidheid, schimmels, tekort aan vitaminen en door verlaagde weerstand. Door te testen met kleine buisjes waar allerlei stoffen in zitten komen we erachter wat onze intolerantie opheft. Na de test wordt het (uitsluitend natuurlijke) middel voor je besteld en thuis bezorgd via de post. Zo kan je vaak al na 2 dagen met je "anti-allergie-kuur" beginnen. De duur en de frequentie van de inname verschillen per persoon. Tenslotte zijn we allemaal uniek, dus het zou erg kortzichtig zijn om met een standaard dosering te werken.

Voor wie is zo'n allergietest?
De manier van testen is voor iedereen geschikt, zelfs voor baby's en voor mensen bij wie het onmogelijk lijkt om een spiertest uit te voeren, omdat er ook getest kan worden via een tussenpersoon (bij baby's bijvoorbeeld de moeder). Het is zelfs mogelijk om dieren te testen (via de baas).

Speciaal voor baby's met eczeem, koemelkallergie of andere klachten!
Het is toch eigenlijk erg dat juist ons dierbaarste bezit vaak al vanaf zeer jonge leeftijd wordt volgestopt met de vreselijkste (hormoon)troep! Voor baby's met bijvoorbeeld eczeem wordt al snel naar een zalf met corticostero´den gegrepen door de artsen. Dat werkt in het begin heel goed, maar steeds als het terug komt worden de klachten net een beetje erger. Wat mij nog het meeste stoort is dat er vaak niet eens verteld wordt dat kindjes met ernstig eczeem later vaak astma krijgen. In dat geval komen ze zeker niet meer van de medicijnen af (in het reguliere systeem).

Doordat bij deze kleine mensjes de intolerantie niet in de voeding is te vinden (ook al zeggen ze vaak van wel...) kan via de allergietest de juiste oplossing gevonden worden. Het is in 90% van de gevallen een emotie die ze in de zwangerschap of tijdens, cq. na de geboorte hebben opgepikt. Door een zacht en effectief, natuurlijk middel kan ook de intolerantie van het lichaam naar deze emotie opgeheven worden.

Van de baby's en jonge kinderen bij wie de test is afgenomen en de behandeling is gestart is het eczeem verdwenen en nooit meer teruggekomen. Ik heb het hier niet over kinderen die hier of daar een plekje eczeem hadden, maar die helemaal onder zaten en zichzelf 's nachts open krabden van de jeuk, ondanks de hormoonpreparaten!

Als je ge´nteresseerd bent, nog vragen hebt, of referenties wilt weten, neem dan alsjeblieft contact op. Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt, echt...

Prijzen:

  • De test kost Ç 125,00. Deze prijs is exclusief de te bestellen middelen.