Barista op locatie, zo maken zij een perfecte cappuccino!Je komt ze regelmatig tegen op een evenement, een feestje of bij een beursstand, barista’s. De koffiespecialisten waarbij de koffie door de aderen lijkt te stromen. Maar hoe maakt die barista op locatie nou die perfecte cappuccino? In dit artikel leggen wij je haarfijn uit hoe ook jij de perfecte cappuccino maakt. De perfecte cappuccino begint met goede espressoOm de perfecte cappuccino te maken heb je natuurlijk eerst goede espresso nodig. Een barista werkt op locatie met de beste ingrediënten en apparatuur om zo de beste basis te maken voor iedere cappuccino en zo doe je dat: Gebruik hele bonen Vooraf gemalen koffie is al veel van de nodige aroma’s verloren. Wanneer bonen worden gemalen vervliegt 90% van de aroma’s binnen 20 minuten. Voor iedere koffie verse maling Om die nodige aroma’s dus in dat kopje koffie te krijgen, maal je de bonen pas wanneer je de koffie echt gaat zetten. Gebruik de juiste koffiemolen Voor de perfecte kop koffie is het belangrijk dat de koffiebonen worden gemalen en niet worden gesneden. Het verschil tussen molens die snijden en molens die echt malen is dat bij gemalen bonen de maling veel egaler is. Hierdoor geeft de gemalen koffie beter zijn smaak af. Gebruik de juiste hoeveelheid De sterkte van de koffie bepaal je met de verhouding tussen water en koffie. Om te beginnen kun je uitgaan van een verhouding van 7 gram koffie op 120ml water. Drink je de koffie liever iets sterker of minder sterk, pas dan de verhouding iets aan. En nu een cappuccino zoals een barista op locatieHierboven heb je kunnen lezen hoe je een goede basis maakt voor een perfecte cappuccino. Nu kun je melkschuim toevoegen om tot de perfecte cappuccino te komen. We gaan in 9 stappen van een lege kop naar een heerlijke cappuccino.
Is jouw cappuccino nu perfect?Je hebt nu alle stappen gevolg en als het goed is heb je nu de perfecte cappuccino gezet. Wil je testen of jij ook een barista in de dop bent, leg dan een lepeltje op de schuimlaag van de cappuccino. Een goede cappuccino heeft een schuimlaagje waarop een lepeltje langzaam wegzakt. |
https://www.barcompany.nl/ |