Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Cursussen waarin u leert openheid te creëren bij medische incidenten

Jaarlijks worden er door patiënten duizenden klachten tegen zorgverleners ingediend. Niet alleen heeft een medisch incident veel impact op de patiënt en zijn of haar naasten, maar ook op de artsen en andere zorgverleners zelf. In dit geval is het voor de zorgverleners belangrijk dat ze openheid tonen bij medische incidenten, zodat de verhoudingen tussen hen en hun patiënten niet op scherp komen te staan. Bent u werkzaam in de zorg en wilt u meer leren over openheid bij medische incidenten? Of bent u zelf terechtgekomen in een dergelijke situatie? Schakel dan de coaches van Compass Collegial Coach in, een organisatie uit Amsterdam die zich specifiek richt op communicatietraining aan zorgverleners. Lees hier en op hun website meer over de mogelijkheden van hun trainingen.

Open communicatie is van belang voor u en de patiënt

De impact van medische incidenten en klachten van patiënten op zorgverleners is groot. Deze kunnen ertoe leiden dat de arts of zorgverlener onzeker wordt over zijn of haar kunnen. Ook depressies en langdurig verzuim zijn geen uitzondering. Meer openheid in de communicatie is een van de belangrijkste maatregelen die u als zorgverlener bij medische incidenten kunt nemen. Zo verkleint u bijvoorbeeld de kans op gerechtelijke procedures, bijvoorbeeld bij de geschillencommissie, tuchtcollege, civiele rechtbank of zelfs strafrechtbank. Ook maakt u een betere indruk op patiënten en hun naasten, omdat u met openheid bij medische incidenten alle informatie verstrekt en zichtbaar eerlijkheid toont.

Groepstraining of individuele coaching

U leert bij Compass Collegial Coach in Amsterdam meer over openheid bij medische incidenten door middel van workshops en/of individuele coaching. Tijdens de workshops wordt u getraind in communicatie door middel van praktisch gerichte oefeningen, bijvoorbeeld met videomateriaal of in gesprekken met professionele acteurs. Tijdens de individuele coaching is er aandacht voor u alleen. U krijgt dan coaching die puur gericht is op de context van uw probleem.

https://www.compasscollegialcoach.nl/

Gerelateerde artikelen

Ontspannen in een spa na het sporten

Thuiszorgartikelen verlichten uw werk als zorgverlener aanzienlijk

Wat zijn orthopedische schoenen? Wat maakt ze speciaal?