Hoe kan ik mijn schutting mooier maken?

De meeste mensen vinden een schutting van nature niet heel erg mooi. Echter kan daar veel aan gedaan worden, want een schutting is soms gewoon onmisbaar in een tuin. Je hebt namelijk wel een erfscheiding nodig. Deze schutting kun je daarom een stuk mooier maken, zodat het een mooi aanzicht wordt om naar te kijken en de schutting niet meer als storend wordt ervaren. Maar hoe kun je dit precies doen? Wij vertellen het je in dit blog.

Het aankleden van de schutting

Er zijn een aantal mogelijkheden om een schutting wat mooier te maken. Dit kun je onder andere doen door het toevoegen van meer planten in de tuin. Neem bijvoorbeeld wat klimop en plaats dit voor de schutting, zodat het meer oogt als een klimop schutting en daardoor het hout wat minder overheerst. De groene schutting komt daardoor wat meer tot leven en valt ook een stuk minder op. Deze schutting met klimop is natuurlijk niet de enigste oplossing, want je kunt er ook voor kiezen om wat boompjes en struiken voor de schutting te zetten. Heb je voor de schutting geen stuk grond waarin dit kan? Kies dan voor wat verschillende plantenbakken, zodat je jouw schutting omtovert in een bloembak schutting.

Het gebruik van planten en bloemen

Met een aantal plantenbakken aan de schutting kun je als het ware de schutting bedekken met bloemen en op deze manier wat meer kleur in de tuin brengen. Kies wat mooie bloemen die gedurende de lente en zomer tot leven komen. Jouw bankirai schutting wordt daardoor een stuk vrolijker. Als laatste is het natuurlijk nog mogelijk om een border te maken tegen de schutting, waardoor het onderste deel van de schutting al niet meer zichtbaar is en je tegen de border aankijkt, waar je weer mooie planten en bloemen in kunt plaatsen.

Vragen over alle mogelijkheden

In ons assortiment vind je verschillende soorten schuttingen, die geschikt zijn als erfafscheiding. Ligt jouw voorkeur toch bij een hekwerk? Ook dat bieden wij jou aan. Bij vragen kun je altijd even contact met ons opnemen en wij helpen je graag vragen.

https://www.hekwerkonline.nl