Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Hoe komen mensen in de schulden?

Er zijn verschillende manieren, hoe mensen in de schulden kunnen komen. Vaak wordt er nog hard over geoordeeld. Bovenal heerst er vooral het motto: eigen schuld is dikke bult. Dit beeld klopt niet helemaal. Zeker zijn er mensen die zichzelf knetterhard de schulden in jagen door bijvoorbeeld slechte gewoontes, zoals drank- en drugsmisbruik. Er zijn echter ook een heleboel mensen, die er minder direct aan hebben gewerkt om in de schulden te komen.

Geen eigen schuld

Natuurlijk is de toeslagenaffaire een schoolvoorbeeld, van hoe erg mis mensen het kunnen hebben met de stelling ‘eigen schuld dikke bult’. Ook kan iemand voor een groot bedrag zijn opgelicht of zijn bestolen. En, wat dacht je nu van de eigenaren van de restaurants en cafés, die mogelijk op de fles gaan, doordat ze het verlies door de coronacrisis niet meer kunnen dragen?

Verkeerde mensen

Soms kan iemand in de schulden komen, als diegene in gemeenschap van goederen is getrouwd, en de inmiddels ex-partner blijkt tijdens het huwelijk schulden te hebben gemaakt. In dat geval ben je namelijk ook aansprakelijk voor die schulden.

Geen werk meer

Het kan ook zijn dat je plotseling geen werk meer hebt en de hypotheek niet meer kunt aflossen. Verkopen wil niet altijd meteen. Als het te lang duurt voor het huis verkocht wordt, kun je een grote schuld opbouwen.

Drank 

Drank is natuurlijk ook vaak de boosdoener. Vaak ligt er psychisch lijden onder. Dan is er een reden, waarom men zich graag verdooft met al die dingen. Het is geen excuus, maar het zijn, meer dan eens, juist de gevoelige mensen. De gevoelige mensen die de wereld en de waarheid gewoon soms te hard vinden.

Scheiding

Bij een scheiding komt het regelmatig voor, dat één van de partners niet voldoende inkomen voor zichzelf heeft. Alimentatie is er niet altijd. Het kan zijn dat dingen niet goed op papier staan. Het kan ook zijn dat de ene partner nog een schuld, naar de andere partner toe heeft staan. Ook dan kan er dan ineens een situatie met schulden ontstaan. Het is dus belangrijk om dingen wel goed op papier te hebben staan, zodat jou dit niet overkomt.

Bankgiroloterij opzeggen via 123opzeggen

Bij schulden moet je snel zorgen dat je vaste lasten laag zijn. Dus die bankgiroloterij opzeggen via 123opzeggen. Ja, maar? Geen, ja maar. Schulden zijn serieus, dus niet alleen de bankgiroloterij opzeggen via 123opzeggen. Maar ook andere nutteloze abonnementen. Het goede van de bankgiroloterij opzeggen via 123opzeggen is namelijk, dat de eerste stap is gezet. De eerste stap uit de schulden.