Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Intermittent fasting – doen of niet?

De laatste jaren horen we steeds meer mensen die aan het zogeheten intermittent fasting doen. Wij vinden het dan ook de hoogste tijd om hier vandaag eens dieper op in te gaan. Wat is deze manier van vasten precies en wat zijn de voordelen hiervan? Dat en meer lees je in dit blogartikel. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

 

Wat is het?

Afvallen kan op vele verschillende mogelijke manieren. Zo heb je bijvoorbeeld de welbekende afvalmethodes van https://herba4everyone.nl, maar daarnaast is het dus ook mogelijk om aan intermittent fasting te doen. Tijdens deze manier van vasten wissel je periodes van vasten af met periodes waarin je gewoon normaal eet. Je eet bijvoorbeeld van 8 uur ’s avonds tot 12:00 ‘s ochtends niets en vervolgens eet je weer de gehele dag normale maaltijden. Het doel van intermittent fasting is om de energie-inname zo veel mogelijk te beperken, maar het is we mogelijk om suikervrije en melkvrije drinkenswaren tot je te nemen.

 

Het nut van intermittent fasting

Het doel van deze afvalmethode is uiteindelijk om af te vallen. Doordat je namelijk vrijwel geen energie binnenkrijgt zal je meer energie verbruiken, waardoor je uiteindelijk af zal vallen. Daarnaast gaat je lichaam hard aan het werk om deze benodigde energie toch binnen te krijgen en dus spreekt het lichaam je reserves aan.

Er zijn tevens verhalen die de ronde doen dat intermittent fasting goed is voor het cognitief vermogen. Dit is echter tot op heden niet bewezen en hier moet dan ook in de toekomst grondig onderzoek naar gedaan worden. Indien dit bewezen wordt kan deze afvalmethode dus ook nog vele andere voordelen met zich meebrengen. Voorlopig is het even afwachten.

 

Probeer het zelf eens

Heb jij deze manier van afvallen al eens geprobeerd? Dan zijn we enorm benieuwd naar je ervaringen. Mocht je het nog niet hebben geprobeerd raden we je het zeker aan. Het is in principe maar een korte periode van maximaal 20 uur vasten. De meeste personen zullen hier dan ook niet al te veel moeite mee hebben.