Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Is het veilig om naar de fysiotherapeut te gaan tijdens corona?

Er zijn een hoop mensen die lang met klachten blijven lopen. Dit kan verschillende redenen hebben. Veel mensen denken dat de klachten vanzelf zullen overgaan of ze vinden de fysio te duur. Andere mensen denken dat ze nu niet terecht kunnen in verband met corona. Wat de reden ook mag zijn, het is erg belangrijk om je klachten goed te laten behandelen. Het negeren van klachten kan de klachten verergeren of zelfs onherstelbare schade toebrengen. Vooral voor sporters en hardlopers is fysiotherapie erg belangrijk. Tijdens het hardlopen ontstaan de meeste klachten en blessures. De fysio is erg belangrijk voor je gezondheid en het hoeft niet duur te zijn. Het is niet nodig nog langer met klachten rond te lopen, ook niet tijdens corona. De fysiotherapeuten staan altijd voor je klaar.

Wat is fysiotherapie precies?

Iedereen heeft weleens over fysiotherapie gehoord, maar wat is het nu precies? Fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van bewegen en houding. Hierdoor kan de fysiotherapeut klachten verhelpen of verminderen. Bijna alle afspraken bij een fysiotherapeut zullen beginnen met een intakegesprek. De fysiotherapeut vraagt je naar de klachten en zal naar het desbetreffende lichaamsdeel kijken. Hierna zal de fysiotherapeut onderzoeken wat het probleem is en dit proberen te verhelpen door een behandeling voor te schrijven. Soms zal je zelf naar de fysio willen gaan, als je met blijvende klachten blijft lopen. Het kan ook zijn dat de dokter je met klachten doorverwijst naar een fysiotherapeut, zoals naar een fysio in de Reeshof.

Wat zijn de voordelen van fysiotherapie?

Het grootste voordeel van fysiotherapie is natuurlijk dat het je gezondheid verbeterd. Het is goed voor je gehele gezondheid. Door fysiotherapie kun je ook beter bewegen. Misschien kun je al geruime tijd niet goed bewegen of heb je last van vervelende blessures die de fysiotherapeut kan verhelpen, waardoor je weer probleemloos kunt bewegen. Door gebruik te maken van fysiotherapie, krijg je ook meer duidelijkheid over je eigen lichaam. Je weet wat de problemen zijn en hoe deze opgelost moeten worden. Dit haalt een groot stuk onzekerheid weg. Soms kun je hierdoor zelfs al uitkijken naar het klachtenvrije leven. Dit kan bijvoorbeeld bij sport heel belangrijk zijn. Je wilt immers weer zo snel mogelijk verder kunnen met het sporten. Zo raak je minder snel achter op schema en kun je eventuele trainers op de hoogte houden van de situatie.

Waar vind ik een geschikte fysiotherapeut?

Wanneer je een fysiotherapeut zoekt, kan het lastig zijn deze te vinden. Wanneer je via de dokter gestuurd wordt zal dit erg makkelijk zijn. De dokter zegt dan wanneer en waar je bij de fysio moet zijn. Soms zal je zelf een afspraak moeten maken. In het ziekenhuis zijn soms ook fysioafdelingen te vinden. Wanneer je op eigen initiatief een fysiotherapeut zoekt, kan dit lastiger zijn. Misschien heb je in de omgeving wel verschillende fysiotherapeuten die je kent. Wanneer dit niet het geval is, is het handig om te zoeken op internet en zo de beste prijzen en services te vergelijken. In bijna elke stad zijn fysiotherapeuten te vinden. Zo zijn er ook fysiotherapeuten in Tilburg.

https://fysiofitaal.nl/fysiotherapie-tilburg/