Oorbellen

Oorbellen via internet kopen geeft een veel positieve kanten ten opzichte van oorbellen kopen in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in een reeks online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Meestal zijn oorbellen online ook gunstiger geprijsd, omdat de kosten van een winkelpand niet drukken op de kosten van de oorbellen. Een nadeel van online kopen is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct in je oren kunt zien. Maar alle online sieradenwinkels bieden de optie om sieraden kosteloos te retourneren, als ze toch niet blijken te bevallen.

In geen enkele verzameling sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. En oorbellen kan men eigenlijk ook nooit te veel hebben. Oorbellen worden in de meeste gevallen gekozen op basis van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Mensen die van sieraden houden, zullen blij zijn: een website geheel toegewijd aan oorbellen. Geen kleine traditionele collectie, maar een online verzameling van diverse oorbellen. Een website gespecialiseerd in het oorbellen verkopen. Vrijwel alle vrouwen draagt ze wel. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten en maten.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje door het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of piercing. Het wordt ten zeerste aangeraden om gaatjes voor oorbellen te laten zetten door een professionele piercer. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt.

Oorbellen voor elke bijzondere gelegenheid

Een speciale aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een spectaculair feest? Dan zijn het in de meeste gevallen grote en opvallende oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je dikwijls draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten maken

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. Het is zo dat dmeeste vrouwen of meisjes hebben in beide oren één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het gaatjes schieten gebeurt meestal al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Het is niet meer nodig om de eerste oorknopjes zes weken te laten zitten. Bij de oude manier van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken “zweerknopjes” in je oren te hebben.

Sommigen worden als klein kind al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen dragen. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen bij jonge kinderen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het maken van gaatjes voor oorbellen in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekjes waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Dezelfde oorbellen, maar dan lager geprijsd

De kosten van oorbellen zijn afhankelijk van het edelmetaal waarvan de sieraden zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld van zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van dure diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico op allergie verschijnselen.

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen dikwijls voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

 

Soorten oorbellen

De meest voorkomende oorbellen zijn van edelmetaal, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een diversiteit van vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een reeks vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel meestal hangertjes gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in allerlei vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een reeks soorten edelstenen.

Oorbellen trends

Wat is er tegenwoordig in bij oorbellen? Velen hebben meerdere gaatjes in de oren. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Deze trend is bekend van Brian Keith Thompson. Ook wordt niet alleen maar de oorlel gebruikt voor gaatjes, maar ook steeds vaker oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) of helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Op internet vind je oorbellen via oorbellen.info. Een divers assortiment van allerlei oorbellen is op meerdere wijzen doorzoekbaar. De website toont een overzicht van diverse aanbieders op een rij. Kijk zelf of er een goed stel oorbellen voor jou bij zit.

https://www.oorbellen.info/