Voorkom inbraak zonder een surveillance systeem!

Sleutels: als je geen surveillance systeem voor je huis hebt zijn hier een paar manieren om toch je huis te beschermen tegen inbraak. Geloof het of niet, er zijn een stuk of 5 sleutels die 80% van alles huizen kunnen openmaken, die in bezit zijn van een bank als gevolg van faillissementen, en dit aantal stijgt hard. Dit geldt voor het hele land. Ik maak geen grap, dezelfde 5 sleutels! Er zijn er nog een stuk of 10 sleutels die geschikt zijn voor de meeste andere deuren. Het eerste wat je moet doen is het re-keyen of nieuwe sloten laten installeren. Een sleutel, is natuurlijk de makkelijkste vorm van toegang verschaffen. Naast de makkelijkheidsgraad gaan buren iemand met een sleutel ook niet snel verdenken van iets onoorbaars.  Veel slotenmaker specialiseren zich in beveiliging voor dit soort onroerend goed omdat dit een van de snelst groeiende markten is. Veel bedrijven specialiseren zich in bezit van de banken.

Zorg van je sleutels, dit zegt locksecure.nl (Rotterdam) . Dit voor de hand liggende punt wordt vaak vergeten door huiseigenaren. Kun je je de laatste keer herinneren wanneer je de sleutels aan een complete vreemde hebt gegeven? De meeste van ons zullen nooit zeggen. Maar heb je ooit valet parking gedaan, of in een parking gestaan waarbij je de sleutels hebt laten zitten? Denk er maar eens aan, je sleutels zijn daar, ja auto ook en een snelle blik in het handschoenenkastje kan een aanwijzing geven waar je woont. Een goede inbreker kan in een mum van tijd een kopie van je sleutel maken en met jouw adres het type auto heeft hij genoeg informatie om toe te slaan als hij dat wil. Heb je wel een iets laten verbouwen in je huis en daarbij de sleutels aan de ondernemer gegeven? Hij kan de eerlijkste aannemer zijn in de hele stad maar wat heeft dat er mee te maken? Het laatste over sleutels, geef ze zelfs niet aan mensen die je vertrouwd! Je vertrouwd ze maar vertrouw je hun kinderen? Ze hebben misschien kinderen waarvan je niet wilt dat ze jouw sleutels in handen krijgen. Bescherm je sleutels zorgvuldig en re-key het slot als er verbouwd is bij je thuis.

Garagedeuren: deze worden vaak vergeten door surveillance systemen. Zelfs als dat het geval is zou je ook je afstandsbediening van je garagedeur moeten recoden nadat iemand bij je thuis is geweest, of als deze persoon lang genoeg in je huis is geweest om dat te doen. Het herprogrammeren  van je garagedeur is vrij makkelijk, zeker in deze tijd met computers; de meeste huiseigenaren kunnen dit zelf doen. Laat ook je garagedeur nakijken door een professional om de sluitingsmechanismen goed te laten functioneren, een goede slotenmaker in Rotterdam is www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam je zou niet willen dat er een kind onder komt te liggen. Het laatste wat er over garages te zeggen is om de achterdeur op slot te doen met een hangslot als je je auto niet gebruikt en die uitgang niet gebruikt als nooduitgang.

Altijd bewoond: je huis zou er uit moeten zien of er altijd iemand thuis is. Iedereen is het hierover eens, maar de inbraken die overdag plaatsvinden zijn stijgend en moet je dus creatief zijn. De politie zal je vertellen dat huizen waar inbraken overdag plaatsvinden er niet uit zagen of er iemand thuis was en daarom werd er ingebroken.