Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Wanneer heb je behandeling ADD nodig?

ADD is een ruim begrip, maar in de medische wereld staat het voor Attention Deficit Disorder, het is een subtype van ADHD. Een disorder zou ik het niet snel noemen, want het brengt ook veel positieve dingen met zich mee. Hier wordt helaas te weinig aandacht aan besteedt, want door iets positief te stimuleren zullen de negatieve dingen automatisch minder worden. Als je ADD hebt dan zit je hoofd vol met gedachten waardoor je vaak dromerig over komt. Hierdoor kunnen ze zich moeilijk in een nieuwe omgeving mengen omdat ze overspoeld raken met prikkels, onwetende mensen reageren er negatief op wat de symptomen doet versterken. Maar wanneer heb je behandeling ADD nodig? Op die vraag is moeilijk antwoordt te geven, maar in deze blog zal het zo goed mogelijk uitgelegd worden.

Wat zijn de Symptonen van ADD?

De meest voorkomende symptomen zijn:

–        Ongedaiteleerd werken en daarom veel fouten maken

–        Aandacht lastig vast te houden

–        Tijdens een gesprek snel afgeleid zijn

–        Deadlines niet overzien

–        Vergeetachtig

–        Overprikkeld

–        Snel dingen kwijt

Dit zijn de meest voorkomende symptomen van ADD, behandeling van ADD kan helpen bij het verminderen van de negatieve aspecten en behandeling van ADD kan er ook voor zorgen dat de positieve dingen beter naar voren komen. Voorbeelden van positieve symptomen zijn:

–        Hoge concentratie bij interesse

–        Creatieve oplossingen

–        Creatief goed ontwikkeld, denk aan tekenen

–        Vol met plannen en ideeën

–        Sterke intuitie

–        Goed inzicht

–        Avontuurlijk

Daarnaast zijn er natuurlijk veel ander punten, maar die verschillen per persoon.

 

Verschil tussen ADD en ADHD

Deze twee worden vaak door elkaar gehaald, terwijl ze makkelijk te onderscheiden zijn. Bij ADD kom je meestal dromerig over terwijl iemand me symptomen van ADHD juist erg druk over komt. De overeenkomst is er ook, beide hoofden zitten vol met gedachten.

https://www.add-coaching.nl/add-behandeling/