Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Wat zijn celzouten?

Celzouten zijn van nature al aanwezig in ons lichaam, maar wat zijn celzouten nou precies? Het zijn mineralen die in al onze cellen zitten en een grote bijdrage hebben in onze stofwisseling. De celzouten worden bijgevuld door eten en drinken. Het is daarom erg belangrijk dat je eetgedrag niet te eenzijdig wordt. Gebeurd dit wel dan heb je grote kans dat je een tekort opbouwt van een bepaald mineraal. Heb je last van een bepaalde voedselallergie? Of lukt het je om een andere reden niet alle stoffen binnen te krijgen dan kun je ook in de vorm van tabletjes alsnog de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Nu je antwoord hebt op de vraag: wat zijn celzouten, gaan we verder naar de voordelen hiervan.

Hulpmiddel bij klachten

Als je verslavingsgevoelig bent en bijvoorbeeld verslaafd bent aan nicotine of alcohol, dan kunnen verschillende soorten celzouten bijdragen aan het verbeteren van deze klachten of het verminderen van je verslaving. Voor een nicotine of alcoholverslaving kun je bijvoorbeeld het stofje magnesium phosphoricum gebruiken. Lichamelijke klachten als vermoeidheid, zweten, proesten of depressieve gevoelens kunnen ook verminderd of verholpen worden door celzouten. Als je wil weten hoe je ze moet gebruiken kun je het beste de hulp van een expert inschakelen.

Advies van een expert

Nu je weet wat celzouten zijn een wat ze doen kan het zijn dat jij dit als hulpmiddel wil gebruiken. Je kunt dan het beste advies vragen bij een celzoutentherapeut of een gespecialiseerde winkelier. Vaak zijn de werknemers van een gezondheidswinkel ook wel in staat je van goed advies te voorzien. Doe je het liever op eigen houtje? Dan adviseer ik om je eerst even in te lezen. Wil je je er nog verder in verdiepen dan zijn er ook verschillende cursusmogelijkheden.

https://www.celzouten.eu/wat-zijn-celzouten/