Massage praktijk de bron
Image default
Eten en drinken

De lekkerste restaurants in Brussel

Heb je een dag erop uit gepland in Brussel en zoek je nog een goede locatie om de avond door te brengen en lekker te eten? Brussel biedt een aantal goede restaurants aan voor een schappelijke prijs om heerlijk te genieten na een dagje winkelen of cultuur bekijken. In deze blog vertellen wij de leukste restaurantjes om eens te bezoeken!

Nona

Ben je na een intensieve winkel dag opzoek naar een heerlijke Italiaan in het centrum van Brussel? Zoek dan niet verder! Nona maakt gebruik van biologische ingrediënten die zij rechtstreeks van de boerderijen kopen. Hun pizza’s worden gemaakt volgens traditioneel Napolitaanse traditie. Hier kun je dus een écht stukje Italië proeven. Het menu verschilt per seizoen en de desserts zijn om je vingers bij af te likken!

The Restaurant

Ondanks haar minder originele naam is dit restaurant, gelegen in een hotel, een absolute aanrader. Met een uniek uitzicht over het Echtmontpark kun je hier genieten van de lekkerste gerechten en de beste wijnen. Wanneer je plaatsneemt krijg je geen gewone menukaart onder je neus. Je krijgt een tablet uitgereikt waar je het menu kunt bekijken. Het bijzondere van The Restaurant is dat ze koken met slechts negen ingrediënten! Ondanks dit kun je kiezen uit drie verschillende keukens: Italiaans, Frans of Thais.

Wolf Foodmarket

Zoals elke wereldstad heeft ook Brussel een foodmarket. Deze voormalige bank is helemaal opnieuw ingericht en bevat nu alle soorten keukens die je maar kunt wensen. Het interieur heeft een industriële look waarbij originele meubelstukken van de bank bewaard zijn gebleven. Hier kom je dus nog oude bureaus en de originele lampen tegen van het gebouw. Qua eten kun je hier letterlijk álles vinden waar je zin in hebt. Van vega tot burgers en van sushi tot pizza. Bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, lokale brouwers hebben hier een stand geopend om zo hun zelf gebrouwde bier te laten proeven. Voor het dessert krijg je hier het lekkerste ijs of vind je hier de beste chocolatiers van Brussel!

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan voor een leuk restaurant na een dagje Brussel. Ben je in een andere Belgische stad en opzoek naar iets lekkers? Lees dan snel deze blog voor de lekkerste tips!