Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

RSI, wees er op tijd bij!

RSI is de afkorting voor Repetitive Strain Injury, Dit is een verzamelnaam voor verschillende pijnaandoeningen in de handen, de polsen, de armen en soms zelfs de nek. Het wordt veroorzaakt door het heel vaak herhalen van een repeterende beweging. Omdat u een bepaalde beweging vaak uitvoert, is er de spierspanning bijna doorgaan.

Dit soms heftige pijnklachten. U heeft vast al van een muisarm gehoord. Een veel voorkomende klacht bij mensen die langdurig achter een beeldscherm werken. Ook bij andere beroepsgroepen als kappers, slagers, postbodes en mensen die aan een lopende band werken RSI vaak voor. 

Het grootste gevaar schuilt in het geleidelijke verloop van de klachten

RSI staat bekend om een ​​verloop. Iedereen ervaart wel eens koude vingers of een zere pols bij werkzaamheden. Als deze beweging steeds en langdurig worden herhaald zullen de pijnklachten vaker terug komen en wordt de pijn erger.

Andere klachten die kunnen optreden bij RSI zijn zwelling slapheid, irritatie, minder grijpvermogen of een doof gevoel. Het kan voorkomen dat u ook na de werkzaamheden nog lang blijft houden. Dan wordt het de hoogste tijd om een ​​punt achter de pijn te zetten. 

 Behandeling van RSI

RSI is goed te behandelen, al is het zeker van belang, niet te lang rond te blijven lopen met uw klachten. Hoe eerder u aan de bel trekt, des te beter uw behandeling te behandelen is. Enkele dingen die u alvast zelf kunnen doen ter preventie zijn zorgen voor een goede werkhouding en zorgen voor voldoende afwisseling en pauze. Als uw klachten hiermee niet ophouden is er een behandeling nodig.

De medewerkers van de pijnkliniek NJIP staan ​​in dat geval voor u klaar. Onze medewerkers maken gebruik van nieuwe revolutionaire behandelmethoden die vaak al na 3 tot 5 behandelingen de pijn drastisch verminderen. Zelfs na een eerste behandeling kunt u al een betere verbetering voelen. Zet nu ook voorgoed een punt achter uw pijn.

https://njip.nl/