Massage praktijk de bron
Image default
Startpaginas

Dit is hoe keuzestress verdwijnt!

Het is druk in ons leven en onze agenda zit vol. We moeten zoveel keuzes maken bovendien! Van het gigantische aanbod van series op Netflix tot het grote aantal versmaaltijden in de supermarkt tot het enorme aantal studierichtingen waaruit tegenwoordig gekozen kan worden, er is zo véél keuze! Het is soms too much!

Het enorme aanbod aan mogelijkheden leidt steeds vaker tot  ‘keuzestress’. Het kost ons moeite om te komen tot beslissingen en we blijven lang piekeren, malen, twijfelen en nadenken. Als de keuze dan eenmaal gemaakt is, dan houdt de twijfel bij sommige mensen gewoon aan.  Is ‘de juiste keuze’ wel ’gemaakt? Was een andere keuze toch beter geweest? Wat als de boot gemist wordt?

We snappen allemaal dat dit onaangename ervaringen zijn, maar toch doen we onszelf deze onbewust aan. Natuurlijk is er meer te kiezen dan ooit en hangt er van bepaalde bijbehorende beslissingen het nodige af, maar in heel veel gevallen is een keuze niet levensbepalend. Vrijwel elke keuze kan worden herzien op enige termijn.

Als jij je oriënteert op bijvoorbeeld werkgevers waarvoor je zou kunnen werken, bepaal dan vooral wat voor jouzelf belangrijk is. Laat de verwachtingen van jouzelf en van anderen los, maar houd juist rekening met je eigen dromen en verlangens. Wat voelt goed voor jou? Natuurlijk combineer je dit gevoel met bepaalde informatie, maar geef een behoorlijk gewicht aan dat gevoel. Het kan al die mogelijke keuzes behoorlijk in aantal reduceren. Je kunt blijven zoeken, nadenken, vergelijken en heroverwegen, maar betrek jouzelf er juist bij.

Geef jezelf dus weer meer een leidende rol; stel jezelf meer centraal. Houd meer rekening met jouw IK. Niet omdat je egoïstisch bent, maar keuzes die jouw leven beïnvloeden, die draaien om jou. Verdiep je eens in je dromen en in je idealen en ga eens na wat goed voor jou voelt. Betrek je gevoelsleven meer bij te maken keuzes, zeker bij keuzes die er meer toe doen. Het kan jou rust en duidelijkheid bieden!

https://coachrobin.nl/