Massage praktijk de bron
Image default
Energie

Hoe kun je in jouw thuiskantoor energie besparen?

Jarenlang was het de normaalste gang van zaken om elke dag naar kantoor toe te gaan. In de afgelopen periode is dit behoorlijk veranderd; het is nu eigenlijk ‘normaal’ om ook vanuit huis te werken. Dat brengt voordelen met zich mee, maar brengt ook zeker nadelen met zich mee. Zo heb je mogelijk al opgemerkt dat je in jouw woning opeens meer energie verbruikt.

Zou jij jouw energieverbruik graag omlaag willen brengen? Daar zijn enkele handige tips voor. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een ander energiecontract uit te zoeken, bijvoorbeeld via Easyswitch.nl. Via die website kun je razendsnel een vergelijking maken tussen de beste energiecontracten.

Zet apparaten volledig uit

Ben je aan het einde van de werkdag helemaal klaar met jouw werkzaamheden? Zorg er dan voor dat je echt alle apparaten volledig uit doet. Mocht het mogelijk zijn, kun je zelfs de stekkers uit het stopcontact trekken. Zonder dat je het door hebt, verbruiken sommige apparaten in de sluimerstand nog steeds energie. Het kan dan ook interessant zijn om óók de stekkers aan het einde van elke werkdag uit het stopcontact te trekken.

Kies voor LED verlichting

Als je een relatief donker thuiskantoor hebt, is de kans groot dat je de gehele dag door lampen aan hebt staan. Daar is op zich niks mis mee, zolang het maar LED verlichting is. Deze verlichting is namelijk duurzaam, gaat lang mee en verbruikt relatief weinig energie. Door voor LED verlichting te kiezen, ga je gewoonweg bewust met de inhoud van jouw portemonnee om.

Laat de verwarming niet onnodig lang aanstaan

Heb je het tijdens het werken plots koud? Dan is het een kleine moeite om de verwarming even iets hoger te zetten. Zorg er wel voor dat je de verwarming ook weer zo snel mogelijk terugdraait. Het is zonde als de verwarming onnodig lang aanstaat op een (te) hoge temperatuur.

Kies voor een nieuw energiecontract

Wil je niet alleen energie besparen, maar ook geld besparen? Dan is mogelijk een nieuw energiecontract van bijvoorbeeld Vattenfall interessant voor je. Maak in ieder geval een goede vergelijking voor jezelf en geniet daarmee mogelijk van een (flinke) besparing.