Massage praktijk de bron
Image default
Winkelen

Maak je look compleet met zilveren oorbellen

Wil je je look helemaal afmaken met zilveren oorbellen? Dat kan! Zilver is een populaire kleur als het op oorbellen aankomt. Zilveren oorbellen passen goed bij verschillende outfits en kunnen je look helemaal afmaken. In deze blog vertellen we je alles over zilveren oorbellen: hoe je ze draagt, welke kleuren erbij passen en of zilveren oorbellen bij jouw huidtype passen. Daarnaast geven we tips over hoe je erachter komt of je echt zilveren oorbellen koopt.

Zilveren oorbellen: hoe draag je ze?

Zilveren oorbellen staan goed bij verschillende outfits. Bij een basic outfit kunnen zilveren oorbellen ervoor zorgen dat je look wat spannender wordt. Wil je je feest outfit afmaken? Ook dan zijn zilveren oorbellen een goede keuze. Zorg er wel altijd voor dat de kleuren in je outfit bij elkaar passen. Zwart-wit is bijvoorbeeld altijd een goede combinatie.

Welke kleuren passen bij zilveren oorbellen?

Als je zilveren oorbellen draagt en wat meer kleur in je garderobe hebt, passen ook koele kleuren het beste bij je. Zwart, grijs, en blauw bijvoorbeeld zijn goede opties. Kies in dat geval voor outfits met een rustige uitstraling. Heeft je haarkleur ook een koele tint? Dan staan zilveren oorbellen het beste bij je. Zorg er wel altijd voor dat de kleuren in je outfit bij elkaar passen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je anders geen zilveren oorbellen kunt dragen. Je eigen smaak is natuurlijk het belangrijkst!

Welke kleuren passen niet bij zilveren oorbellen?

Als je een warme ondertoon hebt, is het beter om gouden sieraden te dragen. Zilveren oorbellen kunnen dan namelijk een beetje bleek maken. Ook felle kleuren staan minder goed bij zilveren oorbellen. Kies in dat geval voor oorbellen met een rustige uitstraling of structuur, zodat je look niet té druk wordt.

Zilveren oorbellen en de ondertoon van je huid

Zilveren oorbellen passen het beste bij een huid met een koele ondertoon. Heb je een huid met een koele ondertoon? Dat kun je eenvoudig zien door naar de aderen aan de binnenkant van je pols te kijken. Als ze blauw lijken, heb je een koele ondertoon en passen zilveren oorbellen dus goed bij je huid. Als je aders groen lijken, heb je een warme ondertoon.

Zilveren oorbellen kopen

Zilveren oorbellen worden meestal gemaakt van sterling zilver of 925 zilver. Sterling zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper. Oorbellen en andere sieraden worden nooit volledig van zilver gemaakt omdat het materiaal te zacht is om te bewerken. Sterling zilver en 925 zilver betekenen overigens hetzelfde. Let er daarbij wel goed op dat je echt zilveren oorbellen koopt en dus niet oorbellen met een zilveren laag! Deze laag kan na verloop van tijd vervagen, waardoor je zilveren oorbellen minder mooi worden en een groene waas op je huid kunnen achterlaten.