Massage praktijk de bron
Image default
Auto's en Motoren

Performance Tuning Your Cars Electronic Control Module (ECM)

Wat zijn chip-afstemming en hoe kun je een chip afstemmen? Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare programmeerbare lees (Prom) Memory-chip in het elektronische besturingssysteem van een voertuig of een andere auto om betere prestaties te bereiken, of het nu gaat om een verbeterde brandstofefficiëntie, schonere emissies, of zelfs meer vermogen. Wanneer de woorden chip en tuner worden gecombineerd, betekent het om te veranderen of te veranderen zonder het origineel te veranderen.

De term werd in de jaren zeventig in de jaren zeventig in de automobielindustrie gebruikt, toen elektronische bedieningselementen nog steeds nieuwe en ingenieurs en technici hadden gebruikt, gebruikte chip-afstemming om hun nieuwe elektronische besturingssystemen sneller, efficiënter en gemakkelijker te gebruiken te maken. Tegenwoordig is de chiptuning geëvolueerd tot een hobby, want er zijn duizenden enthousiastelingen over de hele wereld die honderden dollars doorbrengen voor een aangepaste chip en tuner.

 

De geschiedenis van chiptuning kan worden getraceerd naar de Tweede Wereldoorlog.

Zoals de Verenigde Staten en haar bondgenoten een oorlog tegen de Japanners vochten, hadden ze meer snelheid nodig in hun voertuigen. Hun oplossing was de turbolader, die de uitlatende druk veranderde door de toename van de druk in de lucht door de turbolader-leidingen. Turbochargers zijn gemaakt van drie hoofdcomponenten: de compressor, de donsleiding en de uiteindelijke ventilatieopening. Samen werken deze drie delen samen om een toename van de luchtdruk te veroorzaken tot de motor, die de luchtstroom verhoogt en de motor vrijelijk kan ademen, tegen een lagere kosten voor de eigenaar van het voertuig.

 

Door de luchtstroom naar de motor te wijzigen, en door een turbolader aan het systeem toe te voegen, wordt de extra belasting op de motor verwijderd en wordt de boost van de auto verhoogd. Omdat deze modificaties geen extra mechanische onderdelen of wijzigingen aan het voertuig zelf vereisen, is chiptuning populair geworden en wordt soms beschouwd als exotisch of aangepast. Wanneer u uw voertuig chipt, kunt u Horsepower toevoegen, maar u kunt de prestaties van hoge snelheid verliezen.

Wanneer u het systeem wijzigt, kunt u echter extra belasting op de motor verkrijgen zonder het vermogen van het voertuigen in te voeren.

 

Omdat chiptuning het interne verbrandingssysteem van een voertuig verandert, worden ze het vaakst gedaan voor prestaties in plaats van uiterlijk. Veel voertuigliefhebbers die brandstofinspuiting uitvoeren Tune-ups willen dat hun auto stijlvol lijken, dus ze uitvoeren wijzigingen in het interne verbrandingssysteem. Ze veranderen misschien niet alles, maar zullen waarschijnlijk genoeg veranderen om hun auto agressiever of sneller te laten uitzien. Veel bestuurders vinden ons echter niet erg om wat macht op te offeren, en in het geval van chip-afstemming, kunnen ze wat winnen door hun voertuigen op te tunen.

 

Als u een chiptuning uitvoert, wilt u waarschijnlijk ook uw oliefilter wijzigen, evenals andere onderhoudstaken om uw levensduur van voertuigen te verbeteren. Oliefilters ervaren vaak degradatie met de leeftijd, dus u moet ze vervangen voordat u te veel problemen begint. Dit proces wordt regeneratieve koeling genoemd en het kan uw systeem zichzelf afkoelen naar een normale bedrijfstemperatuur. Met real-time computerondersteunde diagnostische apparatuur kunt u uw voertuigen bijhouden en noodzakelijk onderhoudsveranderingen maken als dat nodig is.

 

Hoewel de prestatieverschaffing van veranderingen in een chip-tune omhoog kunnen, kunnen ze cosmetisch lijken, hebben ze een realtime milieu-effect op de prestaties van uw voertuig. De positie en plaatsing van de luchtreiniger in uw motor is bijvoorbeeld een belangrijke overweging. Luchtfilters met een hogere concentratie van deeltjesvormige materie hebben de neiging om meer vuil en puin te trekken, die leiden tot een hoger risico op verstopping. Een schoon luchtfilter is belangrijk voor de levensduur van de motor en de batterij. Bij het uitvoeren van chip-afstemming, moet u voorzichtig zijn om luchtfilters te kiezen die zijn ontworpen voor uw specifieke voertuig- en motortype.

Klik hier voor meer informatie

https://allesoverbusiness.nl/