Massage praktijk de bron
Image default
Management

Social media, de baan van de toekomst

Social media, de baan van de toekomst.

Wat ooit begonnen is met Six Degrees, het allereerste social media platform ooit, groeide uit tot een grote hoeveelheid apps met een oneindige hoeveelheid gebruikers. Social media. Social media is een nog altijd groeiende business en iedere dag worden er nieuwe accounts aangemaakt. De laatste jaren heeft de technologie een echte sprong vooruit gemaakt, verschillende mensen profiteren hiervan. Door middel van reclames toveren mensen hun account om tot vaste inkomstenbron. Bedrijven investeren in de zogeheten “influencers” en maken hierdoor hun producten een grote hype onder de jongeren. De influencers maken gebruik van een social media planning, hoe moeten ze anders alles op orde krijgen?

 

Reclame maken via social media

Door het regelmatig posten van foto’s en filmpjes vormen de influencers een fanbase. Deze mensen volgen de influencers en hebben het gevoel dat ze de influencer kennen. Hierdoor zijn ze makkelijk te beïnvloeden. Dit is precies waar verschillende bedrijven op willen inspelen. De influencers prijzen een product aan, de fanbase gelooft de woorden van de influencer en koopt zelf ook het product. Uiteindelijk maken de bedrijven een grote hoeveelheid winst. Steeds meer reclames die bedoeld zijn voor jongeren verdwijnen van de televisie en zijn tegenwoordig te vinden op Instagram, YouTube of een ander social media kanaal.

 

Social media planning

Een social media planning, hoe zit dat nou eigenlijk? De influencers proberen regelmatig verschillende foto’s en filmpjes te plaatsen op het door hen gekozen social media kanaal, maar dit is natuurlijk erg lastig om bij te houden. Wanneer de influencer gebruik maakt van verschillende social media apps is het niet mogelijk om die foto, op precies hetzelfde moment op meerdere social media kanalen te plaatsen. Ook is het lastig om overzicht te hebben, welke foto moeten ze nou wanneer plaatsen? Daar is iets op bedacht. De influencers maken gebruik van een social media planning. Hier kunnen ze al de gebruikte social media kanalen beheren, in slechts één app. Hoe makkelijk kan het zijn? 

https://fellowtool.nl