Massage praktijk de bron
Image default
Auto's en Motoren

Vertrouwen in je autodealer in Etten-Leur is het meest belangrijk

Je hebt geen behoefte aan een chique showroom, een autodealer in een maatpak en talloze opties die je af kunt sluiten waardoor je nooit zeker weet of je nu de beste deal hebt. Wat je wilt is een autodealer die je kunt vertrouwen en die je in heldere taal uit kan leggen wat de voordelen van een bepaalde auto zijn en die je opties geeft die echt passen bij jouw wensen.

Stap 1: je wensen kenbaar maken bij een autodealer bij je in de buurt in Etten-Leur

Je zoektocht naar een nieuwe auto begint met het opstellen van je persoonlijke wensen en eisen. Wil je een zuinige gezinsauto met een kindvriendelijk interieur? Of ben je op zoek naar een sportieve tweezitter voor die speciale ritjes in het weekend? Vind je ruimte, snelheid, veiligheid of de prijs belangrijker? Met de antwoorden op deze vragen stel je een prioriteitenlijstje op dat je mee kunt nemen naar een lokale autodealer in Etten-Leur. Een goede handelaar doet zijn best om hieraan te voldoen maar is ook eerlijk wanneer blijkt dat bepaalde wensen of eisen niet realistisch zijn.

Stap 2: geschikte modellen bekijken en testen

Wanneer duidelijk is wat je wilt, kan de autodealer je vaak wel een aantal modellen uit zijn showroom aanbevelen. Maar hoe weet je dan dat je de dealer kunt vertrouwen? Check allereerst het kenteken op de auto. Dat doe je eenvoudig via de kentekencheck van het RDW. Dan zie je meteen algemene gegevens zoals het bouwjaar, de nieuwprijs en tot wanneer de auto gekeurd is. Kloppen deze met de gegevens van de dealer dan is dat een goede basis.

Wanneer je gaat testen zet je de radio uit zodat je goed naar de motor en de rest van de auto kunt luisteren. Een auto die piept, kraakt, of een raar fluitend of tikkend geluid maakt heeft wellicht schade aan de motor of de carrosserie. Rem ook eens rustig af terwijl je het stuur los laat. Bij een goed uitgelijnde auto hoef je het stuur niet vast te houden.

Stap 3: vraag om tips voor onderhoud, APK en reparaties

Een autodealer met ervaring heeft vaak een uitgebreid netwerk opgebouwd met collega’s in de autobranche. Een betrouwbare en ervaren autodealer kan je dan ook een even betrouwbare garage aanbevelen waar je jouw auto kunt laten onderhouden of repareren. Werkt een autodealer ook als automakelaar dan kan hij je zelfs helpen met het vinden van geschikte auto’s door heel Nederland.

Ga tot slot ook altijd uit van je eigen ‘gut feeling’. Je voelt vaak zelf al aan of een autodealer betrouwbaar is wanneer je deze spreekt of langsgaat.