Massage praktijk de bron
Image default
Eten en drinken

Welk vlees kan op de barbecue?

Het eerste wat je jezelf afvraagt wanneer je een barbecue organiseert is, welk vlees haal je voor de barbecue? Het antwoord hangt onder andere af van het gezelschap. Ga je voor de snelle hap met vrienden tijdens een voetbalwedstrijd? Of krijg je de fijnproevers binnen de familie over de vloer? Na het lezen van deze blog kun je bepalen welk heerlijk vlees perfect past bij de barbecue.

De vrienden setting

Deze barbecue is vaak gemoedelijk en kleinschalig. Je kent de mensen waarmee je bent, dus je weet ook de voorkeuren van deze personen. De bekende favorieten vallen over het algemeen goed in de smaak. Denk hierbij aan vlees wat snel klaar is of al voorgegaard is. Bijvoorbeeld braadworstjes, hamburgers, kipsaté en spareribs. Deze stukken vlees zijn makkelijk te bereiden, je kunt meestal kant-en-klaar spareribs bestellen zodat deze niet nog uren op de barbecue moeten garen. Hamburgers en braadworstjes hoef je alleen maar op te warmen. Kip staat er om bekend dat het snel gaar is, zorg er wel altijd voor dat het vlees van binnen mooi wit is voor de malste smaak.

De fijnproevers

Deze groep is natuurlijk wat minder snel tevreden met de snelle hap, je moet uitpakken! Het wordt misschien zelf op prijs gesteld als er vegetarische opties beschikbaar zijn, zorg dus dat je een aantal vleesvervangers is huis hebt. Als je een lekker stuk vlees wilt bereiden denk dan bijvoorbeeld aan biefstuk, lamsvlees, shaslick of zelf bereidde spareribs. Er zijn veel soorten stukken vlees als het om biefstuk gaat, op de barbecue maakt het echter niet uit waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zorg dat je het stuk vlees goed kruid voordat je het op de barbecue legt. Belangrijk is vervolgens dat het vlees snel op temperatuur komt, zodat het vocht in de biefstuk blijft. Daarna kun je hem langzaam laten doorgaren.

Ongeacht het publiek dat op jouw barbecue afkomt, met het juiste stuk vlees zorg je er altijd voor dat de barbecue een succes wordt!