Massage praktijk de bron
Image default
Toerisme

3 dingen die je moet weten over de Antilliaanse cultuur

Ga je op vakantie naar Bonaire of ga je werken op Curacao?  Wij zijn stiekem al een beetje jaloers! Ieder land heeft zo zijn eigen gebruiken. Ga je dus naar een eiland dat behoort of behoorde tot de Nederlandse Antillen? Dan zijn er absoluut gewoontes die je moet kennen.

Alles op een rustig tempo

Haasten komt niet voor in het woordenboek, terwijl in Nederland iets niet snel genoeg af is en ‘liever gisteren dan vandaag’ het motto is. Mocht je dus Naar Aruba, Bonaire of Curacao gaan, dan moet je hier rekening mee houden. Bestel je iets in een restaurant? Verwacht niet dat het eten binnen 5 minuten wordt geserveerd. Waarschijnlijk moet je hier even aan wennen, maar daarna zo je willen dat het leven in Nederland ook zo gemoedelijk is.

Bijzondere kerst als je gaat werken op Curacao

Kerst wordt ook anders gevierd op Curacao. Op 24 december om één minuut voor middernacht begint met feesten. Overal op het eiland vinden er feestjes plaats met vrolijke muziek en lekker eten die vaak tot zonsopgang duren. Ben je rond deze tijd aan het werken op Curacao? Dan moet je beslist Ayaka proeven. Het is een soort stoofpot met kip, noten, pruimen en nog enkele exotische ingrediënten. Deze wikkelt men in Ayaka-bladeren en laat men vervolgens koken.

Gastvrijheid

We hadden het net al over de ontspannen sfeer. De effecten daarvan zie je zeker terug in de gastvrijheid. Overal waar je komt wordt je vriendelijk onthaald. Waar mensen in Nederland soms nors kunnen zijn wanneer iemand wat vraagt, knopen de inwoners van Curacao graag een praatje met je aan. Zeker wanneer je besluit te emigreren zul je snel nieuwe vrienden maken.

https://healthz.eu/werken-op-curacao/