Massage praktijk de bron
Image default
Toerisme

De Eyes of God-grot is de meest verbazingwekkende grot in Bulgarije

Een van de meest ongewone, mooie en verbazingwekkende bezienswaardigheden van Bulgarije wordt beschouwd als de Prohodna-grot, ook wel de “ogen van God” genoemd. De grot is karst en is een rotsbrug.

We hebben het al gehad over nog twee verbazingwekkende grotten, waarvan er één de engste ter wereld is en de tweede de grootste.

Beschrijving van de grot

Zoals eerder vermeld, is Prohodna Cave een rotsachtige brug met een lengte van 262 meter. De grot heeft twee ingangen: een grote en een kleine. De hoogte van de grote ingang is 45 meter, dit gewelf is de grootste van Bulgarije. Er is een pad van de grote ingang naar de kleine.

Maar het meest ongewone aan de grot is niet dat deze een hoge ingang heeft, maar twee ramen in de grot zelf, van waaruit de grot gevuld is met natuurlijk licht en ’s nachts met maanlicht. Deze vensters zijn symmetrisch en lijken qua vorm sterk op menselijke ogen. Dit is waarom de lokale bevolking de grot de bijnaam “The Eyes of God” gaf.

Vanuit een bepaalde hoek kun je de contouren van een man in een grot zien, en bij regenachtig weer stroomt er water uit de hoeken van de ramen, het lijkt erop dat Prokhodna huilt. Bij het zien hiervan bleef geen enkele toerist onverschillig voor dit wonder van de natuur.

De grot is erg populair bij toeristen. Iemand hier houdt zich bezig met extreme sporten, traint in bungeejumpen, iemand maakt routes met verschillende moeilijkheidsgraden en iemand komt gewoon kijken naar een ongewone grot, die zijn bezoekers lijkt te bekijken.

 Bezoek aan Prohodn

De grot is het hele jaar door te bezoeken, maar vergeet de veiligheid in het winterseizoen niet, want daar kunnen ijspegels zijn, wees voorzichtig.

U moet uw kennismaking met de “Ogen van God” beginnen bij het Nationale Grothuis, genoemd naar Petr Tranteev. Ook deze woning is een bezichtiging waard. Een prachtig uitzicht op Prohodna opent zich vanuit de grotwoning. Vanaf hier zal het pad naar de grote ingang naar de “ogen van God” beginnen.

De Prohodna-grot ligt op 2 kilometer van het dorp Korlukovo, maar van de stad Sofia, 112 kilometer. Het is een van de meest interessante bezienswaardigheden in Bulgarije. In 1963 werd de grot erkend als een natuurlijk monument. Ook Prokhodna is opgenomen in de lijst van honderd nationale toeristische trekpleisters van het land.

winterzon bestemmingen goedkoop

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html