Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

4 soorten ledverlichting, welke moet je kiezen?

Hedendaags is ledverlichting een populair soort verlichting. Dit komt omdat het goedkoop, milieuvriendelijk en natuurlijk ook mooi licht geeft. Maar welke soorten ledlampen bestaan er allemaal? In deze blog leggen we je 4 mogelijke opties uit.

 

Ledspots

Ten eerste zijn er erg veel soorten ledlampen die jij kunt gebruiken voor je interieur, in kantoren of bijvoorbeeld je garage. Een veel gebruikte mogelijkheid voor jouw interieur zijn ledspots. Deze spots zijn ledlampen die bijvoorbeeld in een plafond worden aangebracht en zo mooi licht geven naar beneden. Dit is wit licht en globaal licht dat in de ruimte schijnt zodat de gehele ruimte goed verlicht kan worden. De ledspots geven veel licht en hierdoor ontstaat er weinig schaduw. Dit soort ledverlichting wordt vaak gebruik in keuken, badkamers of bijvoorbeeld op de overloop. Vaak zijn ze ook verkrijgbaar met dimschakelaar.

 

Led highbays

Led highbays zijn grotere type ledlampen die goed toepasselijk zijn voor grote ruimtes die een hoog plafond hebben. De reden hiervoor is dat deze ledlamp erg groot is en veel licht geeft.  Deze ledlamp is perfect voor grote ruimtes omdat hij erg groot is en veel licht geeft, de led highbays kunnen wel tot 130 lumen per Watt produceren. In vergelijking met ledspots is dit erg veel, deze zitten namelijk tussen de 80 en 90 lumen per Watt. Led highbays worden vaak gebruikt op kantoor, in garages, sporthallen of grote loodsen.

 

Led floodlights

Een led floodlight is eigenlijk een grote schijnwerper of bouwlamp. Dit soort ledverlichting wordt dan ook vaak gebruikt op bouwplaatsen of om gebouwen van licht te voorzien, bijvoorbeeld om een reclamebord die ,letterlijk, in de schijnwerpers wordt gezet. Ook als je zelf aan het verbouwen bent in jouw huis een led floodlight een passende lamp om veel licht te krijgen. Daarnaast kun je ook je tuin mooi verlichten met led floodlights.

 

Led panelen

Als laatst zijn er ook nog led panelen. Led panelen heb je in alle soorten en maten en ze worden dan ook op veel verschillende plekken gebruikt. Bijvoorbeeld in huizen of restaurants maar ook in kantoren, kantines en garages. De led panelen geven een subtielere vorm van licht dan de led floodlights. Hierdoor is het ideaal voor middelgrote ruimtes zoals kantoren of restaurants. Overigens ontstaat er weinig schaduw in de ruimte en zijn de led panelen energiezuinig.

 

https://www.led24.nl/