Massage praktijk de bron
Image default
Sport

5 Redenen waarom circuit training dé training voor jou is

Met een drukke planning is het vaak puzzelen om tijd vrij te maken voor het sporten. Zeker wanneer je geen fan bent van de traditionele sportschool, voel je de drempel met de dag groter worden. Maak kennis met circuit training. Circuit training is de meest efficiënte en effectieve manier van trainen. We geven je in dit blog 5 redenen waarom circuit training wel bij je past.

  1. Verbrand veel calorieën in een korte tijd

Misschien wel dé reden waarom veel mensen enthousiast zijn over circuit training. Doordat je krachttraining combineert met cardio verbrand je meer dan bij een reguliere kracht of cardiotraining. Een circuit bestaat uit verschillende oefeningen. Iedere oefening focust zich op één specifieke spiergroep. Ben je klaar met een oefening? Dan ga je meteen door naar de volgende tot je alle oefeningen hebt gehad. Doordat je de oefeningen direct achter elkaar uitvoert, en je jouw hartslag hoog en langer op peil houdt, werk je ook meteen aan je uithoudingsvermogen. In andere woorden; je verbrand meer calorieën in een korte tijd. 

  1. Met circuit training werk je aan een beter cardiovasculaire gezondheid

Een cardiovasculaire gezondheid is een indicatie voor hoe goed je hart en bloedsomloop werken. Je cardiovasculaire gezondheid hangt af van een aantal factoren. Het hangt onder andere af van hoe actief je door de dag heen bent, je eetpatroon en ook hoeveel stress je ervaart. Allemaal belangrijke factoren voor je gezondheid.

Circuit training is een stap in de goede richting om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Doordat de oefeningen van hoge intensiteit zijn, stijgt je hartslag in een korte tijd waardoor het bloed sneller door je lichaam stroomt. Dat maakt circuit training een goede workout voor het trainen van je hartspier. Met een sterke hartspier profiteer je van voordelen zoals een lagere bloeddruk en je voorziet je organen van voldoende zuurstof. 

  1. Circuit training voor een betere balans

Een goede balans is voordelig in uiteenlopende dagelijkse situaties. Op oudere leeftijd is het belangrijk dat verschillende spiergroepen sterk genoeg zijn om stevig in de schoenen te blijven staan. Met circuit training train je verschillende kleine en grote spiergroepen. Zo werk je met iedere training aan sterkere spieren en gewrichten. Hierdoor neem je met gemak en zonder problemen een betere houding aan en voer je makkelijker je dagelijkse activiteiten uit. 

  1. Werk aan een betere flexibiliteit

Bij circuit training wennen je spieren per training aan het strekken en bewegen in verschillende richtingen. Op langere termijn merk je dat je flexibiliteit hierdoor toeneemt. Wil je meer? Neem voor én/of na het trainen een moment om je spieren even goed te strekken. Dit helpt bij het soepeler maken en houden van de spieren. 

  1. Train met een kleine kans op blessures

Veel mensen die regelmatig sporten en trainen krijgen vroeg of laat te maken met blessures. De oorzaken lopen uiteen van overbelasting tot het verkeerd uitvoeren van de oefening. Zorg dat je altijd de tijd neemt om op te warmen voor je start met je training. Bij circuit training train je nooit te lang in één houding of ligt de focus te lang op één spiergroep. Doordat je van de ene oefening naar de andere gaat, voorkom je overbelasting van de spieren en gewrichten. 

Doordat je letterlijk heel je lichaam traint, versterk je alle belangrijke spiergroepen. Dit helpt om in de toekomst blessures of pijntjes te voorkomen. Andere belangrijke spiergroepen staan klaar voor extra ondersteuning.

 

https://circle-fit.com/circuit-training