Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Alle ins en outs over cranio sacrale therapie

Alle ins en outs over cranio sacrale therapie

Wat is cranio sacrale therapie?

Cranio sacrale therapie is een vorm van therapie die ondersteuning biedt in het achterhalen van de oorzaak van klachten. De schedel en het heiligbeen vormen samen een eenheid met de hersen- en bindweefsel. Elke zenuw, elk orgaan en elk bloedvat zijn omringd met bindweefsel. Bindweefsel is een belangrijke factor in ons lichaam. Het beschermt, houdt alle onderdelen bij elkaar en biedt extra steun.

Het is van belang dat bindweefsel mee blijft bewegen tijdens onze bewegingen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, werken, lopen, zitten en ademen. Indien bindweefsel niet goed meebeweegt, kunnen er problemen ontstaan. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar de klachten kunnen ook onduidelijk zijn. Je hebt veel minder energie en je begint steeds minder lekker in je vel te zitten.

Tijdens cranio sacrale therapie leert je lichaam om zichzelf te herstellen. Net zoals je bijvoorbeeld je knie bezeert en het wondje geneest uit zichzelf.

Dit proces waarbij jouw lichaam zichzelf geneest, kan verstoort zijn door een ongeluk of een andere ervaring, zoals een operatie, ziekte of emotionele gebeurtenis. Dit proces kan ook verstoort zijn door de verkeerde voeding.

Cranio sacrale therapie helpt dit proces te verbeteren en zorgt ervoor dat de zelf genezende eigenschappen van het lichaam worden versterkt.

Raadpleeg hier direct een therapeut.

 

Een cranio sacrale therapeut

Een cranio sacrale therapeut kenmerkt als een specialist die het lichaam, ziel en geest in een geheel met het bindweefsel ziet. Een cranio sacrale therapeut probeert door middel van zachte aanrakingen en bewegingen te voelen waar de verstoringen zitten. Op deze manier probeert de therapeut het zelf genezende vermogen van het lichaam te herstellen en verbeteren. Het kan zijn dat de cliënt emotioneel wordt en ontlading voelt door deze vorm van aanrakingen. Het eindresultaat van dit therapeutisch traject is dat het lichaam van de cliënt beweeglijker wordt en het zelf genezende vermogen komt terug.

 

Een behandeling in cranio sacrale therapie

Het doel van deze cranio sacrale therapie is om meer ontspanning en beweging te krijgen in het bindweefsel van het lichaam. De therapeut richt zich op alle delen en structuren van het lichaam die met elkaar in verbinding staan, zoals botten, spieren, gewrichten en organen.

De therapeut maakt contact met het lichaam door zachte handgrepen. Door deze behandeling krijg je meer ontspanning in je lijf, zodat er ook meer ruimte ontstaat in het lijf. De functie van de structuren van het lichaam worden op deze manier verbeterd en pijnklachten worden verminderd of verdwijnen. Daarnaast wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam bevordert om zijn eigen werk te doen.

 

SER

SER, ofwel Somato Emotional Release, is een onderdeel van een cranio sacrale therapie behandeling. Door de verschillende aanrakingen op het lichaam kunnen bewegingen ontstaan die het lijf doet herinneren aan een bepaalde gebeurtenis. Door deze ‘unwinding’ op te zoeken, kan deze beweging leiden tot meer vrijheid in het bindweefsel. Dit leidt uiteindelijk tot een beter beweeglijke lichaam.

 

Coaching van een cranio sacrale therapeut

Tijdens cranio sacrale therapie leer je ook – aan de hand van bepaalde coachingstechnieken – meer duidelijkheid en structuur te creëren in het leven. Door deze verschillende gesprekken krijg je meer duidelijkheid over de onderliggende oorzaken van de klachten die je ervaart.

 

Duur van een cranio sacrale therapie behandeling

Normaliter duurt een behandeling tussen 50 en 60 minuten. Daarnaast kunnen er meerdere sessies plaatsvinden in een tijdsperiode van minimaal 2 weken. Hierdoor krijgt de lichaam voldoende rust tussen de sessies door. Vaak merk je al verschil in jouw klachten na 2 behandelingen.

 

Hulp nodig?

Op ons platform kun je eenvoudig in contact komen met een cranio sacrale therapeut. Boek direct een behandeling. Of neem contact op met een therapeut voor vrijblijvende informatie over een bepaalde behandeling via het contactformulier op het profiel. Klik hier om een therapeut te zoeken in jouw regio.

 

https://dejuistetherapeut.nl/