Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Begeleid wonen biedt jongvolwassenen toekomstmogelijkheden

Voor jongvolwassenen tussen de 16 en 23 jaar met psychiatrische of psychosociale problematiek heeft Leviaan het project Stoelen met Kansen opgezet. Samen met een persoonlijke begeleider stelt de jongere doelen. Aan de hand van deze doelen worden passende modules gekozen. Denk hierbij aan modulen, gericht op de psychische gezondheid, maar ook zelfstandigheid en maatschappelijke participatie. Tijdens het project Stoelen met Kansen worden uiteraard ook familie en naasten erbij betrokken. Denk hierbij aan het intakegesprek, evaluaties, maar ook bijeenkomsten waar vragen beantwoord worden, barbecues en kerstbrunches.

Begeleid wonen met andere jongvolwassenen

Jongvolwassenen kunnen begeleid wonen in het trainingscentrum in Zwaag en sinds kort ook in Wormerveer. Wanneer een jongere hier komt te wonen, heeft hij of zij de beschikking over een eigen kamer met wastafel. De keuken, woonkamer en badkamer deelt hij met andere bewoners. Oftewel, het is een fijne plek waar jongvolwassenen samen zo zelfstandig mogelijk verblijven. Uiteraard ontvangen de jongeren de nodige hulp van een persoonlijke begeleider en begeleiders die dagelijks tussen 08:00 en 22:30 uur aanwezig zijn. Vanaf 22:30 uur is er een nachtwaker. Binnen het trainingscentrum staat het werken en leren centraal. Zo worden vier dagdelen per week besteed aan een zinvolle invulling in de vorm van een studie, werk of andere activiteiten.

Meer informatie ontvangen over begeleid wonen voor jongvolwassenen?

Ben je geïnteresseerd in het project Stoelen met Kansen of ontvang je graag meer informatie over begeleid wonen voor jongvolwassenen? Neem gerust contact op met Leviaan. Aanmelden gaat eenvoudig online door de formulieren in te vullen. Je komt dan automatisch in het aanmeldsysteem voor begeleid wonen. De lengte van de wachttijd verschilt uiteraard per aanvraag. Leviaan biedt een oplossing op maat zodat jongeren in een stabiele omgeving begeleid wonen en aan hun toekomst kunnen werken. Bekijk de verschillende woonvormen eenvoudig online en ontdek de mogelijkheden.

https://leviaan.nl