Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Begrip vergroten met het autisme belevingscircuit

Het autisme belevingscircuit kan een hoop betekenen voor personen in de nabije omgeving van mensen met autisme. Voor zowel familieleden als vrienden kan het een belangrijke bijdrage leveren aan de omgang met autisme. Het autisme belevingscircuit is in het leven geroepen door BijdeHand Zorg om het begrip voor mensen met autisme te vergroten. Tevens ben je na deze cursus beter in staat hen te begeleiden. Je weet beter hoe je kunt helpen en je begrijpt iemand met autisme sneller. Hieronder worden de voordelen van het autisme belevingscircuit voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van deze cursus

Het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg kent vele voordelen. De voordelen worden in deze alinea verder uitgelegd:

  • Voordeel 1: meer begrip voor autisme

Mensen met autisme pakken zaken anders aan dan anderen. Dit kan soms leiden tot onbegrip van andere mensen. Door hun cognitie en de manier waarop zij waarnemingen verwerken beter te begrijpen, zul je tevens hun reacties en gedragingen beter begrijpen.

  • Voordeel 2: betere begeleiding

Doordat je meer begrip hebt voor het gedrag en de reacties van een autistisch persoon, zul je betere begeleiding kunnen bieden. Zo weet je sneller wanneer iemand in een bepaalde situatie overprikkeld raakt en kun je stappen nemen om dit zo goed mogelijk te voorkomen. Ook zul je beter in staat zijn begeleiding te bieden tijdens (plotselinge) veranderingen in het leven van iemand met autisme.

  • Voordeel 3: erg leerzaam

Laten we niet vergeten dat het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg erg leerzaam is voor iedereen die deze cursus volgt. Aan de hand van tien praktische opdrachten leer je hoe een persoon met autisme tegen de wereld aankijkt en hoe zij prikkels verwerken.

Draag bij aan een autisme vriendelijke wereld

Helaas kan niet iedereen even goed om gaan met autisme. Niet iedereen heeft begrip voor het ‘afwijkende’ gedrag. Wanneer je snapt waar het gedrag vandaan komt, bied je jezelf de mogelijkheid om meer empathie te ontwikkelen. Tevens weet je wat je moet doen. Zo draag je bij aan een autisme vriendelijke wereld. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met BijdeHand Zorg.

https://bijdehandzorg.nl