Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Bent u op zoek naar professionele mantelzorg in Tilburg?

Heeft u wekelijks zorgtaken op uw planning staan doordat u de zorg voor een naaste op u neemt? Dan is het belangrijk om uw eigen grenzen goed in de gaten te houden. Hulp bij mantelzorg in Tilburg is mogelijk en wanneer het u te veel wordt, kunt u ondersteuning op dit gebied aanvragen. Ontdek wat Mantelzorgmakelaar Reeshof voor u kan betekenen en op welke manier u als mantelzorger ondersteund kunt worden bij het uitoefenen van uw (zorg)taken.

Wat kunt u van mantelzorg in de omgeving van Tilburg verwachten?

Mantelzorg in regio Tilburg via Mantelzorgmakelaar Reeshof zorgt ervoor dat u als mantelzorger meer tijd voor uzelf kunt nemen, terwijl u wel voor uw naaste blijft zorgen. Ondersteuning aanvragen voor bepaalde taken is meer dan normaal en soms ook erg nodig. Mantelzorg in Tilburg is erg goed geregeld en u bepaalt zelf welke (zorg)taken u aan een professional uit handen geeft. Verder zal u ervaren dat u meer ademruimte, rust en tijd voor uzelf krijgt als u van de professionele ondersteuning gebruikmaakt. Zo komt u beter aan uw privé- en werkleven toe, zonder dat u de zorg voor uw naaste verminderd.

Wat doet een mantelzorger en hoe kan een mantelzorger ondersteund worden?

U wordt wettelijk als mantelzorger gezien wanneer u meer dan acht uur per week en op de lange termijn zorg voor een naaste op u neemt. Mantelzorg wordt vaak gecombineerd met het eigen gezin en een baan in loondienst of zelfs het runnen van een eigen bedrijf. Aangezien alle facetten aandacht vragen, kan het zijn dat u als mantelzorger overbelast raakt. Dit gebeurt wanneer u niet voldoende tijd heeft voor uzelf, wanneer u stress ervaart en u zich overwerkt voelt of gaat voelen. Om dit te voorkomen, kunt u als mantelzorger ondersteuning aanvragen bij instanties voor mantelzorg in Tilburg. De ondersteuning bestaat uit het uit handen nemen van diverse zorgtaken of zelfs de complete zorg voor een korte periode overnemen, zoals tijdens een vakantie.