Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Beste massage gun

Spieren hebben rust nodig na een intensieve workout. Dit is vereist om goed te kunnen herstellen en om blessures te voorkomen. De spieren worden sterker en krijgen alle tijd om te groeien. De massagegun of massagepistool is een van de tools die je kan gebruiken voor of na het sporten. Het is een ware trend in de sportwereld en dat is niet voor niets. Het apparaat heeft namelijk stimulerende, genezende en ontspannende eigenschappen. Onderstaand schrijven geeft je meer informatie over de massage gun.

Wat is een massagegun?

Het apparaat werd in 2008 uitgevonden door een Amerikaanse chiropractor genaamd Jason Werseland. Jason was van plan om zijn rugblessure zelf te behandelen. Dit kreeg hij voor elkaar door het toestel te gebruiken op zijn pijnlijke rug en deze genas vele malen sneller. Massageguns zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het toestel hou je vast in je hand en deze geeft als het ware een aantal rake schoten af aan je spieren. De knedende werking is hetzelfde als bij een diepe massage en is minder pijnlijk dan de beste spijkermat. Kloppende en trillende bewegingen met een bepaalde mate van druk hebben een positieve invloed op het spierweefsel. Revalidaties verlopen beter, stress wordt minder en stijve spieren worden voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een massagegun?

De beste massage gun is in staat probleemzones effectief aan te pakken. Het is een krachtig hulpmiddel, waarbij de geleverde opzetstukken gericht hun werk kunnen doen. Je kunt je training fantastisch voorbereiden, omdat de spieren opgewarmd kunnen worden. Goed voorbereide spieren voorkomen blessures en spierpijn achteraf. Je hoeft er de deur niet voor uit en haalt een eigen fysiotherapeut in huis. Het is namelijk een goed alternatief voor massages van de fysio. Het is eveneens een eenmalige investering waar je lang profijt aan zult beleven. Het apparaat stimuleert het gehele zenuwstelsel, waardoor totale ontspanning ontstaat. De mobiliteit van het lichaam verbetert. Wist je dat door de ontspanning je nachtrust aanzienlijk kunt verbeteren? Al met al kent de massagegun veel voordelen.

Helpt een massage apparaat om af te vallen?

Een massage gun kan helpen bij het afvalproces. De bloedcirculatie wordt verbeterd, waardoor essentiële voedingstoffen en zuurstoffen naar de spieren vervoerd worden. Ook kunnen de spieren na het sporten eerder herstellen. Goed herstel is immers cruciaal voor een gezond lichaamsgewicht. Tijdens het rusten werken je spieren namelijk door en dit draagt bij aan het verbranden van de nodige calorieën. Je kunt bovendien langer en intensiever trainen door het gebruik van een massage gun.

De sanbo massage gun

De sanbo massage gun is een populair massageapparaat. Er zijn verschillende varianten van het toestel verkrijgbaar. Het heeft diverse standen en hierdoor is er altijd een optie naar wens te vinden. Je kunt het onder meer gebruiken voor je armen, benen, nek, rug en schouders. Het apparaat wordt geleverd met uiteenlopende opzetstukken, waardoor je nog gerichter te werk kunt gaan. Een van deze opzetstukken kan bijvoorbeeld een balvormig opzetstuk zijn. Deze is in staat om de grotere spiergroepen, zoals de benen en de rug aan te pakken. De platte kop is top voor het masseren van de borst of de hamstrings. Daarnaast is de sanbo Massage gun verkrijgbaar voor een kleine prijs. De sanbo massage gun heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wat kost een massagegun?

Massageguns zijn verkrijgbaar in verschillende prijssegmenten, van kleine prijzen tot grote prijzen. Je kunt uitgaan van bedragen vanaf € 50, terwijl er ook exemplaren tussen zitten waar je ongeveer € 600 voor betaalt. Het verschil in de bedragen komt veelal door het aantal amplitude. Amplitudes geven aan hoe diep je spieren gemasseerd kunnen worden. Bekijk vooraf wat de belangrijkste wensen zijn voor je nieuwe apparaat, zodat je een goede keuze kunt maken.