Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Carboxytherapie

Veel mensen vinden het vreselijk om donkere kringen onder hun ogen te zien. Het ziet er ongezond uit en lijkt alsof ze slecht hebben geslapen. Een oplossing hiervoor is een huidbehandeling genaamd carboxytherapie. Deze behandeling bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide, in feite hetzelfde gas wat in je Spa rood zit. Kooldioxide is een onzichtbaar en geurloos gas dat zit in de lucht die we inademen en het zit ook van nature in je lichaam. Na een injectie onder de huid in het gezicht maken de rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij. Hierdoor hernieuwt het gebied onder je huid zich sneller.

Waar wordt carboxytherapie voor gebruikt?

De behandelingen door carboxytherapie worden gedaan op basis van een serie van drie of zes behandelingen. Dit is vaak genoeg om wallen en donkere kringen onder de ogen te laten verdwijnen. Dit gebeurt omdat door de behandeling de huid strakker wordt. De bloeddoorloop wordt gestimuleerd door het injecteren van kooldioxide onder de huid. Ook helpt een carboxytherapie voor de behandeling van cellulitis. Hierbij wordt er nieuw en flexibel collageen aangemaakt waardoor de huid strakker wordt en minder rimpels zichtbaar worden. Het aanmaken van collageen kan ook gestimuleerd worden door microneedling. Deze twee behandelingen kunnen gecombineerd worden om zo een optimaal resultaat te behalen.

Voor wie is carboxytherapie?

Carboxytherapie is vooral aantrekkelijk voor mensen die vaak last hebben van donkere kringen onder hun ogen. Het helpt bijvoorbeeld ook bij het behandelen van mensen die last hebben van striemen onder de huid, ook wel striae genoemd. Carboxytherapie is een minder ingrijpende behandeling dan bijvoorbeeld het plaatsen van fillers. En het wordt over het algemeen beschouwd als een effectievere behandeling dan het laten laseren van de huid. De behandeling duurt meestal niet langer dan tien minuten. Het grootste resultaat wordt behaald bij een serie van minimaal drie behandelingen, waarbij er een tussenperiode van tenminste één week geldt.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over een carboxytherapie behandeling!