Massage praktijk de bron
Image default
Horeca

Carrières in de hospitality industrie

De hospitality industrie heeft een grote variëteit aan mensen in dienst, die allen essentieel zijn voor de productiviteit van een hospotality bedrijf. Deze dienstverlenende industrie omvat onder andere themaparken, cruisemaatschappijen, evenementenplanning, accommodatie en vervoer. Grote organisaties binnen deze gebieden stellen meestal honderden en soms duizenden mensen te werk om ervoor te zorgen dat de organisatie optimaal functioneert. Hieronder vind je enkele loopbanen zowel voor instapniveau als voor hoger opgeleiden, die vaak in de meeste van deze gebieden worden aangetroffen.

 

General manager in een hotel

Hoewel dit specifiek is gericht op die van de hotelsector, zijn general managers een van de belangrijkste onderdelen van elke organisatie. In een hotel richt dit individu zich op zowel de dagelijkse en speciale operationele functies van het gebouw, als op het bewaken van financiële aspecten. General managers houden zich ook bezig met klachten van gasten en zorgen er in het algemeen voor dat het hotel een goede reputatie heeft. Hoewel deze functies meestal geen vier jaar durende opleiding vereisen, vereisen de grotere hotelketens wel onderwijs van een hoger niveau. Hotelketens die allerlei soorten diensten aanbieden kunnen general managers die solliciteren om een ​​graad in hospitality of hotelmanagement te behalen.

 

Stewardess/steward, airhost/-hostess, cabinepersoneel 

Van deze positie wordt meestal niet gedacht dat het tot de hospitality sector behoort, maar het omvat een van de grotere delen van de industrie. Personen die met een vliegtuig hebben gereisd, zullen bekend zijn met deze professionals en de diensten die zij aan passagiers leveren, zoals het aanwijzen van stoelen en het geven van klantenservice en veiligheidsinstructies. In feite is de veiligheid van de passagiers de enige verantwoordelijkheid van de stewardessen. De opleidingsvereisten voor deze functie vereisen geen graad, hoewel het wel als gunstig kan worden beschouwd. Een opleiding is echter wel vereist en kan enkele maanden in beslag nemen.

 

Reisagent 

Meestal zijn reisagenten werkzaam op een reisbureau. Sommigen kiezen er echter voor om als zelfstandige te gaan werken. Deze personen zullen dan advies geven over reizen en bestemmingen, maar ook vluchten boeken, routes plannen en andere reisarrangementen voor hun klanten maken. Sommigen kiezen er ook voor om zich op bepaalde bestemmingen te specialiseren, terwijl anderen hun diensten aanbieden aan individuen, die naar een groot aantal verschillende landen reizen. Deze baan vereist enige aanvullende training na het behalen van ten minste een middelbare schooldiploma. Reisbureaus zijn ook gunstige werkplekken voor mensen die lessen hebben gevolgd in verband met de reisindustrie, zoals marketing en internationale cursussen. Deze zijn te vinden bij meerdere opleidingscentra, hoewel er ook universiteiten zijn die een diploma in toerisme en reizen aanbieden.

Personen die geïnteresseerd zijn in deze branche, kunnen baat hebben bij een kennismaking met de cursus hospitality, om zo een ​​overzicht te krijgen van de aspecten die dit bedrijf met zich meebrengt. Omdat deze beschrijvingen algemeen zijn, dienen studenten voordat ze zich aanmelden voor een programma meer informatie te vragen in de plaats waar ze zijn gevestigd. Sommige hospitality gelegenheden hebben mogelijk zelfs online cursussen beschikbaar voor diegenen, die de cursus niet op locatie kunnen volgen.

 

Hospitality training volgen? Ga dan eens naar Kajola.net.

https://www.kajola.net/