Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

De beste manieren om je moeilijk toegankelijke ramen te bekleden

Veel huizen hebben enkele ramen die moeilijk toegankelijk zijn. Maar hier zijn enkele effectieve manieren waarmee je die ontoegankelijke ramen gemakkelijk kunt bekleden. Of je nu dakramen hebt of ramen in ovalen plafonds, in dit blog staan een aantal mogelijkheden om je dakraam te bekleden met opties als plissé gordijnen tot aan dakraam rolgordijn.

Plisségordijnen

Plisségordijn van honinggraat is raambekleding dat is gemaakt van talrijke kleine cellen die de lucht ertussen opsluiten, wat als een barrière werkt tussen het raam en de omgeving. Deze raambekleding is speciaal ontworpen om het licht te filteren en de temperatuur van je kamer te regelen. Als je kamer hoge plafonds heeft met hoge en moeilijk bereikbare ramen, dan zijn plisségordijnen een prima oplossing. Met verduisterende plisségordijnen kun je de ramen gemakkelijk aankleden.

Plisségordijnen werken als geweldige isolatoren en regelen de temperatuur van je kamer, en verlagen zo de kosten van je elektriciteitsrekeningen. Behalve voor een betere isolatie zorgt deze raambekleding ook voor je privacy. Omdat honingraatgordijnen uit verschillende celstructuren bestaan, zijn deze zonweringen ook effectief om het geluid van buiten tot op zekere hoogte tegen te houden.

Jaloezieën of lamellen

Jaloezieën of lamellen zijn de beste en handigste optie om een moeilijk bereikbaar raam aan te kleden. Bij het monteren laat je eerst de jaloezieën zakken en monteert ze dan op de juiste manier. Na het monteren kun je deze raambekleding gemakkelijk bedienen met behulp van een koord katrolsysteem.

Ook kun je de jaloezieën of lamellen openhouden op basis van de hoeveelheid licht en lucht die je nodig hebt. Deze jaloezieën of lamellen kunnen onder een hoek van 45° gekanteld worden, zodat je het licht op je vloer of plafond kunt richten. Je hoeft je geen zorgen te maken over de verbleekte schittering en het meubilair. Ze garanderen ook je privacy en zorgen ervoor dat mensen van buiten niet naar binnen kunnen kijken. Om een vernieuwende look te geven kun je ze ook combineren met andere decoratieve raambekleding zoals een rolgordijn.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn de meest populaire en veelzijdige soort raamdecoratie. Je vindt ze in een enorm assortiment, van cascade tot ontspannen. Voor een gemakkelijke bediening kun je een koord aan deze raambekleding bevestigen, nadat ze op moeilijk bereikbare ramen gemonteerd zijn. Deze zonweringen zijn handig voor zowel je werkplek als je huis. 

Vouwgordijnen bestaan uit één stuk stof dat bij het openen gestapeld wordt tot schone en gladde plooien. Vouwgordijnen zijn perfect als het erom gaat zonlicht tegen te houden. Om je kamer pikzwart te maken, kun je samen met de vouwgordijnen een verduisterende voeg ophangen. Vouwgordijnen zijn geweldig om te isoleren. Of het nu hete zinderende zomers zijn of kille winters, deze zonweringen zijn perfect om de temperatuur te regelen. Zo bespaar je de extra uitgaven voor het kopen van temperatuur regelende apparatuur in je huis.

https://www.raamdecoratie.com