Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

De beste tips om je nachtkleding lang mooi te houden

Gemiddeld gezien spenderen we best een aantal uren in onze nachtkleding. Niet zo gek dus dat nachtkleding en badjassen snel slijten. Gelukkig kun je dit met een aantal tips goed voorkomen. Het is namelijk zonde om iedere keer nieuwe nachtkleding te moeten aanschaffen. Nieuwsgierig geworden naar hoe jij langer met je nachtkleding kunt doen? Je leest het hier!

Kwaliteit

Nachtkleding komt in allerlei soorten, maten en verschil in kwaliteiten. Omdat we onze nachtkleding zoveel gebruiken is het extra belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede stoffen. Kwaliteitskleding kun je makkelijk herkennen aan netjes afgewerkte naden, maar ook duidelijke wasetiketten. Die laatste moet je dan natuurlijk wel opvolgen, anders heb je alsnog kans dat je kleding snel zal slijten.  

Volg de wasvoorschriften

Het zal je verbazen hoe vaak wasvoorschriften niet worden opgevolgd. Dit zorgt er helaas voor dat kleding ook sneller slijt of dat de kleur verloren gaat. Delicate nachtkleding dien je altijd te wassen in een waszakje. Dit voorkomt dat de kleding direct tegen andere kleding aanschuurt in de wasmachine. De maximale wastemperatuur staat daarom ook altijd vermeld op het waszakje. 

Heb je nachtmode met steentjes of borduurseltjes? Die wil natuurlijk ook netjes houden. Was kleding met gevoelige opdruk daarom ook altijd binnenstebuiten om schuring te voorkomen. 

Pas op met bodylotion 

Badjassen zijn bedoeld om aan te trekken na het douchen of baden. Op die manier kunnen ze namelijk makkelijk het overtollige vocht van de huid opzuigen. Helaas komt het vaak voor dat mensen bodylotion opsmeren en daarna hun badjas aantrekken. Deze vettigheid hoort in de huid te trekken, maar trekt daardoor in de badjas. Lotions zijn vervolgens moeilijk uit de badjas te wassen omdat ze pas met hogere temperaturen oplossen. Probeer daarom lotions en oliën goed te laten intrekken voor je je badjas aantrekt. 

Sliponline

Toe aan nieuwe nachtkleding, bijvoorbeeld omdat je net verkeerd gewassen hebt? Geen zorgen! Nachtkleding voor dames vind je snel en gemakkelijk bij Sliponline. Met een ruim assortiment aan nachtkleding en badjassen weet je zeker dat je iets zult vinden dat bij je past.

https://www.sliponline.nl