Massage praktijk de bron
Image default
Vakantie

De leukste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Las Palmas

Doordat Las Palmas door de Atlantische Oceaan gescheiden wordt van het Spaanse continent heeft het een Spaanse cultuur, maar mét moderne kenmerken. Dit kleine havenstadje is levendig maar het ook geschikt voor een ontspannen vakantie. Overdag kun je de stranden en oude wijk verkennen en ‘s avonds bezoek je een bar of disco om een idee te krijgen van het geweldige nachtleven van Las Palmas.

De vijf best bezochte bezienswaardigheden in Las Palmas

De belangrijkste reden waarom veel mensen op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden is de prachtige stranden die de eilanden te bieden hebben. Als je in Las Palmas een auto huurt, kun je genieten van de zon op vijf levendige stranden waar je de mogelijkheid hebt om te zonnen, zwemmen en surfen. Dit zijn de vijf leukste activiteiten die je kunt ondernemen op dit prachtige kleine eiland.

Duiken op Gran Canaria

Gran Canaria heeft een bijzondere biodiversiteit zowel boven als onder het zeeniveau. Neem dus een duik om een indrukwekkende verscheidenheid aan zeeleven te zien. Kom dichtbij een schildpad of bewonder de prachtige kleuren van de vissen.

Berijdt de zandduinen op een kameel

Een prachtig 8 kilometer lang wit zandstrand met grote duinen die de helft van de lengte beslaan en zich tot 3,5 kilometer verder landinwaarts uitstrekken. Natuurlijk kan je wandelen, paardrijden en zelfs fietsen op deze 404 hectare met zandheuvels maar voor een bijzonder uitje kun je ook een rit op een kameel maken.

Botanische tuinen

De botanische tuin van Gran Canaria is het levende bewijs dat werkelijk alles groeit op dit eiland. In deze tuin staan inheemse en geïmporteerde planten. Struin door de indrukwekkende verzameling flora, waaronder gigantische cactussen en kleine meren en beekjes.

San Telmo Park

Een bezoek aan één van de parken is een andere leuke activiteit die je in Las Palmas kan doen. Kies één van de tien beste parken in Las Palmas voor een familie-uitje, picknick of romantische wandeling. Het San Telmo Park ligt tussen de wijken Arenales en Triana, in het hart van Las Palmas. Bewonder de art deco-gebouwen en breng een bezoekje aan de meest moderne outdoor coffeeshop.

Sterren kijken

Gran Canaria is één van de beste plekken in Europa om sterren te kijken. Dit komt door de ligging van het eiland op de evenaar, het lage wolkenverschijnsel dat lichtvervuiling filtert en een wet die het luchtverkeer boven Gran Canaria regelt. De uitzonderlijk heldere lucht biedt een adembenemend uitzicht op de sterrenbeelden boven het Noordelijk en Zuidelijk Halfrond. Bij uitzichtpunten zoals de Termisas Astronomical Observatory en het Roque Saucillo Astronomy Centre kun je informatie nachtwandelingen boeken die je een prachtig uitzicht op de sterren geven. Als je op vakantie gaat met je partner: een avond naar de sterren kijken is een perfecte invulling voor een romantische avond.

Waarom een auto huren in Las Palmas?

Hoewel er in Las Palmas al genoeg te doen is, zijn er op heel Gran Canaria (eigendom van en bestuurd door Spanje) bezienswaardigheden te ontdekken. Veel bezoekers vinden het belangrijk om tijd door te brengen op het strand. Maar het is ook fijn om te ontsnappen aan de drukte op het strand van Las Canteras en wat afgelegen zandstranden te ontdekken. Slechts na een paar minuten rijden vind je het prachtige grijze zand van het strand van La Laja met een adembenemend uitzicht en rust, ver weg van de menigte. Bij de autoverhuur van Las Palmas kan je een korte rit maken naar de vulkanische berg Bandama Caldera. Hier kun je hellingen bedekt met vulkanisch as zien, maar ook prachtige planten. Op de website www.autospanje.nl kun je goedkope aanbiedingen vinden voor het huren van een auto in Las Palmas. Met een auto kun je interessante plaatsen bezoeken, bijzondere winkels bekijken en liggen op prachtige stranden.

Autorijden op Las Palmas

In Las Palmas rijden de auto’s aan de rechterkant van de weg met het stuur aan de linkerkant van het voertuig. Maak jezelf vertrouwd met de auto voordat je op een lange tocht gaat. Fietsen is erg gebruikelijk in Las Palmas. Wees ook voorzichtig met de motorrijders die je tegen kan komen op de weg. Vaak zijn de wegen niet breed genoeg voor twee passerende auto’s en een fietser dus wees geduldig en wacht het moment af dat je de fietser kan passeren. Automobilisten moeten er ook op letten dat er geen aparte fietspaden zijn. Fietsers moeten dus gebruik maken van de weg. Neem meer tijd als je van plan bent om de meer bergachtige plaatsen te gaan bezoeken. De wegen kunnen daar extreem steil en bochtig zijn. Ook zijn er veel smalle bochten.

https://www.autospanje.nl