Massage praktijk de bron
Image default
Entertainment

De leukste hotels met sauna vind je hier

Een hotel met sauna is een perfecte manier om te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie of weekendje weg. Er zijn veel hotels in Nederland die deze faciliteit aanbieden en het is dan ook niet moeilijk om een geschikt hotel te vinden. Na een dagje uit kun je heerlijk tot rust komen in de sauna en alle spanning van je af laten glijden. Of je nu op zoek bent naar een luxe hotel met uitgebreide wellnessfaciliteiten of een knus hotel met een intieme sauna, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zetten we de leukste hotels met sauna voor je op een rijtje.

Gezondheidsvoordelen van het gebruik van een sauna

Een bezoek aan de sauna kan veel voordelen bieden voor je gezondheid. Zo kan het helpen om te ontspannen en stress te verminderen. Door de warmte van de sauna wordt je hartslag verhoogd en gaat je lichaam meer zweten, waardoor je meer calorieën verbrandt. Sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt door verschillende beschavingen over de hele wereld vanwege de unieke voordelen van een onderdompeling in stoom. Dit kan bijdragen aan:

– Spierontspanning;
– Trainingsherstel;
– Pijnverlichting;
– Verbetering van de huid.

Regelmatige saunabezoeken hebben ook positieve effecten op de gezondheid, zoals het stimuleren van het immuunsysteem en het vergroten van het uithoudingsvermogen. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen een sauna in huis willen hebben of op zoek zijn naar hotels met sauna’s om te kunnen genieten van de vele voordelen die de sauna te bieden heeft.

Verschillende soorten sauna’s en behandelingen

Er zijn verschillende soorten sauna’s die je kunt vinden in hotels met sauna. Zo heb je de traditionele Finse sauna, waarbij de luchtvochtigheid laag is en de temperatuur hoog. Dit type sauna wordt vaak als de meest authentieke sauna beschouwd en is daardoor ook populair bij sauna-liefhebbers. Daarnaast heb je de infrarood sauna, waarbij de temperatuur lager ligt dan bij de traditionele sauna en de straling van infraroodlampen de huid en spieren verwarmt. Dit type sauna is ook geschikt voor mensen die niet goed tegen de hoge temperaturen van een traditionele sauna kunnen.

Als je op zoek bent naar een hotel met sauna, dan is het verstandig om te kijken naar de soorten sauna’s die het hotel aanbiedt en welke behandelingen er mogelijk zijn. Zo kun je bij sommige hotels ook terecht voor andere wellnessbehandelingen, zoals massages en schoonheidsbehandelingen. Thermae 2000 is een voorbeeld van een hotel met sauna waar je terecht kunt voor verschillende soorten sauna’s en behandelingen. Het hotel heeft niet alleen binnen- en buitenzwembaden, stoomcabines en hammam, maar biedt ook diverse massages en andere wellnessbehandelingen aan.

Wellnessarrangementen in hotels

Als je op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg, dan is een hotel met sauna en wellnessarrangementen zeker aan te raden. Er zijn verschillende hotels die diverse wellnessarrangementen aanbieden, waaronder bepaalde behandelingen en massages. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een beauty arrangement, duo arrangement of romantisch arrangement. Ook zijn er diverse dagarrangementen mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld kunt genieten van een lunch en verschillende wellnessbehandelingen.

Een voorbeeld van een wellness arrangement is het Sauna Voordeelarrangement, waarbij je kunt genieten van een dagje sauna inclusief een lunch of diner. Een ander voorbeeld is het Finse Berk arrangement, waarbij je een heerlijke massage krijgt met berkenelementen en vervolgens kunt ontspannen in de sauna. Ook het Lavendel arrangement, het Eucalyptus arrangement en het Luxe Beauty arrangement zijn aanraders voor wie op zoek is naar een ontspannen weekendje weg.

Bij het kiezen van een hotel met sauna en wellnessarrangementen is het belangrijk om te kijken naar wat het hotel precies aanbiedt. Zo verschillen de arrangementen per hotel en zijn niet alle behandelingen en massages bij elk hotel mogelijk. Het is daarom verstandig om vooraf goed te kijken naar het aanbod en te bepalen wat jij belangrijk vindt tijdens jouw weekendje weg. Zo kun je optimaal genieten van alles wat het hotel te bieden heeft en volledig ontspannen terugkeren naar huis.

Het kiezen van het juiste hotel met een sauna

Wanneer je op zoek bent naar een hotel met sauna, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden om het juiste hotel te kiezen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de locatie en bereikbaarheid van het hotel. Wil je bijvoorbeeld graag in een drukke stad verblijven of juist in een rustige omgeving? Daarnaast is het goed om te letten op de grootte en diversiteit aan faciliteiten die het hotel biedt. Zoek je bijvoorbeeld een hotel met meerdere sauna’s en andere wellnessfaciliteiten? Of ben je juist op zoek naar een kleinschalig hotel met persoonlijke aandacht?

Een voorbeeld van een hotel met sauna en wellnessfaciliteiten is Hotel Country Rose. Dit hotel biedt tweepersoons-, eenpersoonskamers en een suite aan, evenals de mogelijkheid om zonder wellnessfaciliteiten te boeken. Het hotel heeft 12 kamers en serveert een ontbijt met knapperige broodjes en croissants. Een ander voorbeeld is Villa de Duinen, een boutique hotel met een informele setting en persoonlijke aandacht. Ook Mainport Design Hotel Rotterdam biedt luxe, stijl, design en persoonlijke aandacht als onderdeel van hun lifestyle.

Naast de grootte en faciliteiten van het hotel, is het ook goed om te kijken naar eventuele arrangementen en behandelingen die worden aangeboden. Ladies Night bij Thermae 2000 omvat bijvoorbeeld een gezellige en ontspannen vrijdagavond met workshops en activiteiten. Door vooraf goed te kijken naar het aanbod van verschillende hotels, kun je het hotel vinden dat het beste bij jouw wensen past en optimaal genieten van een ontspannen weekendje weg.

Genieten van ontspanning in Nederlandse hotels met sauna’s

Nu je meer weet over de gezondheidsvoordelen van een sauna, de verschillende soorten sauna’s en behandelingen, wellnessarrangementen in hotels en waar je op kunt letten bij het kiezen van het juiste hotel, kun je volop gaan genieten van ontspanning in Nederlandse hotels met sauna’s. Of je nu op zoek bent naar een kleinschalig hotel met persoonlijke aandacht of een groter hotel met diverse wellnessfaciliteiten, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet goed te kijken naar het aanbod van verschillende hotels en arrangementen, zodat je het hotel vindt dat het beste bij jouw wensen past en optimaal kunt genieten van een ontspannen weekendje weg.