Massage praktijk de bron
Image default
Kinderen

De ontwikkeling van een kind van 6 jaar

Ineens is je kind geen kleuter meer…

Met de overgang van groep twee naar groep 3 verandert er ineens een heleboel. Je ziet dat je kind lichamelijk verandert: het baby-vet is verdwenen en sommige zesjarigen schieten ineens de lucht in. Ook wordt je kind op deze leeftijd ineens heel behendig en lenig, zes jaar is een goede tijd om met sporten te beginnen.

Je zult ook merken dat dit de leeftijd is, waar kinderen bewust vriendschappen sluiten, maar nog steeds graag voorgelezen willen worden. En echt 10 tot 12 uur per dag moeten slapen… Dat en nog veel meer lees je in de ontwikkeling van een kind van zes jaar op Baby en Kind.

Baby en Kind

Is een jonge ouders website die er dag door duizenden ouders wordt bezocht. We geven antwoord op de vele vragen waar ouders mee kunnen worstelen: altijd in nuchtere heldere taal. Met natuurlijk een vleug humor. Want wij zijn van mening dat vader/moeder zijn vooral heel erg leuk is.

Overzichten per levensjaar. Je vind op BabyenKind.nl overzichten per levensjaar. Zo kan je als ouder makkelijk nagaan wat je ongeveer per jaar kan verwachten. We zeggen met nadruk ongeveer. Want denk erom: kinderen ontwikkelen zich niet volgens een spoorboekje! Ieder kind maakt zijn eigen ontwikkeling door op zijn eigen manier. Het kan voor jou als ouder heel fijn zijn om te zien wat ongeveer gemiddeld is.

Verder worden er alle mogelijke thema’s apart behandeld: bedtijden, vriendschappen, eten, sporten, en nog veel meer

Mamablogs

Naast de pedagogische artikelen vind je bij ons ook veel Mamablogs, moeders die eerlijk vertellen over hun opvoed perikelen. Altijd met een lach en een traan. Het mag niet altijd eenvoudig zijn je kind op te voeden, het ouderschap zou niemand willen missen, dat stralen we ook uit. En daar herkennen ouders zich in!

https://www.babyenkind.nl/