Massage praktijk de bron
Image default
Kinderen

Waar zijn baby experts het over eens?

Experts zeggen dat gewone vruchten het beste voedsel zijn voor een baby, dat je de baby in je moedermelk of in zuigelingenvoeding kunt voeden. Je moet het eten van citrusvruchten tijdens het eerste levensjaar vermijden. Bovendien zijn fruitdesserts niet gezond voor je baby, omdat ze veel suiker en onnodige calorieën bevatten. Bovendien moet u de hoeveelheid melk beperken die u uw baby geeft, wat meestal alleen moedermelk is.

Hoewel baby’s kunnen worden gevoed met zowel moedermelk als kunstvoeding, zijn er ook veel voedingsmiddelen die moeten worden vermeden. Rauwe honing is gevaarlijk omdat het botulismesporen bevat. Noten en zaden zijn niet veilig, omdat ze schadelijke bacteriën kunnen bevatten. Sommige voedingsmiddelen kunnen echter veilig aan baby’s worden gegeven. Vermijd bijvoorbeeld koemelk, rauwe alfalfa-spruiten en honing.

Een ander type voedsel dat niet wordt aanbevolen voor een baby is sap. Het zit vol met suiker en kunstmatige ingrediënten. Het moet worden vermeden voor baby’s jonger dan een jaar. De beste sappen om je pasgeborene aan te bieden, zijn gemaakt van volle melkyoghurt en je kunt ze mengen met gepureerd fruit voor een extra smaak. Voor groenten kun je spinazie serveren, wat een gezonde bladgroente is. Het bevat ook ijzer, B12 en calcium.

Het is belangrijk om te onthouden dat moedermelk het beste voedsel is voor je pasgeborene. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Een uitgebalanceerd dieet met veel vitamine C en zink is essentieel. Als je niet zeker weet wat je je baby moet voeden, overweeg dan om een paar artikelen over voeding en zuigelingenvoeding te lezen. Je zult versteld staan van wat je leert! Waar zijn experts het over eens?

De volgende lijst met voedingsmiddelen is een must-have voor je baby. Deze voedingsmiddelen zijn veilig en heerlijk voor baby’s. Enkele van de beste keuzes zijn amandelen, bananen en honing. Ze zijn niet alleen voedzaam, maar smaken ook geweldig. De beste opties voor voedsel voor een pasgeboren baby zijn verrijkt met voedingsstoffen en het is bewezen dat ze de groei bevorderen. Je moet ook een kleine hoeveelheid fruit en groenten als snacks opnemen, maar probeer voedingsmiddelen met kunstmatige additieven of smaakstoffen te vermijden.

Zolang u deze richtlijnen volgt, kunt u uw baby de beste voeding voor uw pasgeborene geven. De beste voedingsmiddelen om je baby te geven zijn die welke geurvrij en zoet zijn. Naast moedermelk kun je je baby ook ijzerverrijkte ontbijtgranen, spiraalpasta en brood geven. Je moet ook snoepjes zoals honing vermijden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je baby.

Bekijk hier onze blog over baby’s