Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

De procedure van een schaamlip correctie

Tegenwoordig maken technologische ontwikkelingen dat er steeds meer mogelijk is. We kunnen allerlei ingrepen en procedures doorlopen om een betere gezondheid te verwezenlijken, irritaties weg te nemen, onzekerheden te verhelpen en ga zo maar door. Dat is mooi, want met die ontwikkelingen komen dus veel voordelen mee. Toch komt er ook, gelukkig maar slechts één, nadeel mee. Te weten; de onbekendheid. Van veel dingen is voor veel mensen niet helemaal goed bekend wat er nu precies te gebeuren staat. Ze weten niet zo goed waar ze zich in storten en dat is logisch, maar wel zonde. Daar willen we vandaag wat aan gaan doen en wel door je te vertellen over de procedure van een schaamlip correctie. Een schaamlip correctie wordt steeds meer gedaan, maar is toch relatief onbekend. Laten we maar snel aan de slag te gaan om je zo zorgvuldig mogelijk te informeren!

Consult van de schaamlip correctie

Allereerst ga je, voordat je een daadwerkelijke procedure doorloopt voor de schaamlip correctie, op consult bij een kliniek die je zelf hebt uitgekozen. Meestal zit dit consult inbegrepen bij de prijs die je betaalt voor het gehele traject. Bij het consult voor de schaamlip correctie ga je in gesprek met de behandelende arts over dingen als de voorbereiding, het te verwachten resultaat, de nazorg, wat je beter wel en niet kunt doen en voor wanneer dat geldt, of er eventueel een tweede behandeling nodig is en ga zo maar door. Kortom; er is veel te bespreken en dat is ook precies waarom dit consult is ingesteld. Je krijgt een goed beeld bij wat er te gebeuren staat en dat is fijn voor iedereen.

De procedure zelf

Bij een schaamlip correctie worden de schaamlippen gecorrigeerd, dat spreekt redelijk voor zich. Maar goed, waarom wordt dit gedaan? Nou, dit komt omdat tijdens de puberteit bij ongeveer 60% van de vrouwen in Nederland de binnenste schaamlippen groter en langer groeien dan de buitenste schaamlippen. Daar is in principe niets ergs aan, dat is zelfs heel normaal dus. Maar wanneer dit niet meer proportioneel is, wanneer de schaamlippen dermate lang zijn geworden/zijn gaan hangen, dan is er een probleem. Dan wordt het vervelend voor vrouwen om hun dagelijkse leven te leiden zonder irritatie. Het kan pijn doen tijdens sporten, lopen, de seks en ga zo maar door, maar het kan ook emotionele onzekerheid opleveren. Er wordt dan weefsel weggehaald zodat de schaamlippen in verhouding weer mooi staan.

De nazorg van de schaamlip correctie

Na de schaamlip correctie moet je niet meteen resultaat verwachten. De schaamlippen zijn juist dan vaak nog redelijk opgezwollen en kunnen wat pijnlijk aanvoelen. Daarnaast is er simpelweg tijd nodig voordat het gewenste resultaat bereikt wordt. Meestal is het gewenste resultaat perfect op zijn plek gevallen na een paar maanden, echter is er wel al veel sneller enig resultaat te zien. Zo kun je op de website van de kliniek eens voor- en na foto’s bekijken. Ook is het goed om te weten dat je bepaalde dingen beter wel of juist niet kunt doen na de schaamlip correctie, hier heeft de arts het ook over met je.