Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Een broedmachine kopen: wat is de functie van het apparaat?

Wilt u een broedmachine kopen, dan heeft u bij Dierencompleet een ruime keuze uit verschillende exemplaren. Broedmachines zijn gesloten apparaten die u gebruikt om –in de meeste gevallen- kippeneieren mee uit te broeden. Het apparaat neemt dus eigenlijk de taken van een broedse hen over. Het apparaat handhaaft een constante temperatuur, die het ontwikkelingsproces en de ‘veiligheid’ van de eieren waarborgt. U kunt alles ondertussen goed in de gaten houden.

Een broedmachine kopen: de voordelen op een rijtje

Een broedstoof oftewel broedmachine kopen in plaats van het laten uitbroeden van eieren door een broedse hen, heeft enkele voordelen. Een broedse hen vertoont weliswaar sterk nestgedrag waaruit blijkt dat ze eieren wil uitbroeden, toch is het nooit helemaal zeker dat dit proces slaagt. Een hen kan namelijk maar een maximaal aantal eieren tegelijkertijd uitbroeden en zal het nest, ondanks haar nestgedrag, na een verloop van een bepaald aantal dagen veelal toch verlaten. Met een machine verdwijnt dit risico. Ook is er met een machine een verminderde kans op overdracht van parasieten en ziektes.

Het gebruik van de machine

Het uitbroeden van kippeneieren is leuk om te doen. Besluit u een broedmachine te kopen, dan zorgt u ervoor dat u de volledige controle over het broedproces heeft. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er dan geen verdere inspanning meer is vereist. Integendeel, het uitbroeden van eieren is een secure klus die de nodige aandacht verdient. Afhankelijk van de functies van de broedmachine die u aanschaft, kunt u de hoeveelheid tijd die u eraan besteedt, wel wat terugdringen. Bijvoorbeeld door een broedmachine te kopen met een automatisch draaisysteem. Echter blijft een scherp observatievermogen van belang.

Tips alvorens u begint

Wilt u een broedmachine kopen, bedenkt u dan van tevoren goed wat u daarmee wilt bewerkstelligen en hoe u dat aanpakt. Gaat u bijvoorbeeld gebruikmaken van eieren van uw eigen kippen, dan dient u rekening te houden met het dieet van de dieren en de mate waarin de kippen bij de haan passen. Zo houdt u de kans op bevruchte eieren het grootst. Eieren met onregelmatige vormen of kwetsbare, gebarsten schalen gebruikt u het best niet.

https://dierencompleet.nl