Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Een massage of naar de fysiotherapeut in tijden van corona

We zitten momenteel in een bijzondere situatie door de corona crisis. Veel bedrijven zijn dicht en een hoop mensen moeten thuis werken. Er worden een hoop maatregelen genomen door de overheid die invloed hebben op veel ondernemers. Zo ook op de contact beroepen. In veel gevallen is het lastig te begrijpen hoe deze maatregelen tot stand komen. Zo zijn bijvoorbeeld de massagesalons dicht terwijl de fysiotherapeuten wel op zijn. 

Een aparte situatie masseurs en fysiotherapeuten

Voor veel ondernemers is het momenteel erg lastig om het hoofd boven water te houden. Zo is het momenteel bijvoorbeeld bij Yules Masseert uit Rotterdam niet mogelijk om een massage te krijgen omdat dit niet is toegestaan door de maatregelen. Daarentegen is het wel mogelijk om naar de fysiotherapie in Rotterdam te gaan. Dit zorgt voor verwarring aangezien veel mensen die naar een masseur gaan last hebben van vervelende klachten. Zij zullen nu een afspraak moeten maken bij de fysiotherapeut. 

Maatregelen voor fysiotherapeuten en masseurs

Vooral massagesalons hebben het momenteel erg lastig, gezien het feit dat zij al maanden lang dicht zijn. Ook ziet het er niet naar uit of er al licht is aan het einde van de tunnel. Dit is ontzettend frustrerend gezien het feit dat zij allerlei maatregelen hebben genomen om veilig te werk te gaan. Als een fysiotherapeut veilig zijn of haar werk uit kan voeren moet dit voor een masseur ook mogelijk zijn. 

Het is nog even afwachten wat de komende tijd ons zal brengen. Masseurs en andere ondernemers met contact beroepen hopen dat er snel weer ruimte is voor versoepeling. Met de maand wordt het namelijk steeds lastiger om de rekeningen te blijven bepalen. Als het nog even zo doorgaat is de kans groot dat steeds meer ondernemers omvallen. Het is voor hen hopen op betere tijden zodat zij weer aan het werk kunnen gaan!