Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Een PVC vloer leggen in de woning

Een PVC vloer leggen in de woning 

Een PVC vloer is al duur genoeg, als jij de PVC vloer ook nog wilt laten leggen, dan wordt het een dure aangelegenheid. Om geld te besparen, leggen wij jou graag uit hoe jij je eigen PVC vloer kunt leggen. Door middel van een goede voorbereiding kom je een heel eind. Wellicht heb jij een vakman in jouw eigen omgeving. Laat hem voor de zekerheid eventjes met jou meekijken. Je kunt hem wellicht een klein pakketje cadeau doen,  maar dat kost in ieder geval niet de hele wereld. Lees snel verder en ontdek hoe jij zelf een PVC vloer kunt leggen.

 

De voorbereidingen

Voordat je aan de slag gaat met het leggen van de vloer, is het verstandig om een aantal zaken te controleren. Allereerst is het belangrijk dat de vloer egaal is. Dit kan je bepalen door middel van een waterpas. Als het verschil meer dan vier millimeter betreft, dan adviseren wij jou om de ondergrond te gaan egaliseren. Een verschil van minder dan vier millimeter kan je oplossen door middel van de juiste ondervloer. 

Dit brengt ons bij het volgende punt: de ondervloer. Een ondervloer zorgt onder andere voor demping, isolatie en eventuele egalisatie van jouw vloer. Wij helpen jou graag bij het kiezen van een juiste ondervloer voor jouw woning. Bij een PVC vloer raden wij jou aan om op de betonnen vloer altijd een dampdichte folie te leggen. Je kunt natuurlijk ook voor een ondervloer kiezen waar dit materiaal al aan vast zit. 

 

Leg jouw klik PVC vloer 

Door middel van de onderstaande vier stappen kan jij eenvoudig een klik PVC vloer leggen. Volg het stappenplan nauwkeurig en het leggen van de vloer zal je makkelijk afgaan. Heb jij gekozen voor een plak PVC vloer? Dan kan je het leggen van de vloer beter over laten aan een vakman. Die vloer is namelijk een stuk lastiger om te leggen. Bekijk de stappen voor het leggen van jouw PVC klik vloer. 

 

  1. Leg rij één

Bij het leggen van de PVC  vloer, start je in de hoek van de kamer. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal millimeter speling. Wij gaan uit van 7-10 millimeter speling. Op deze manier bied jij de vloer de mogelijkheid om eventueel uit te zetten. De volgende strook leg je achter de vorige strook. Zo ga je door, totdat je alles hebt gelegd. Door middel van een rubberen hamer sla je de vloer eenvoudig vast. 

 

  1. Inkorten van de plank 

Je zult merken dat je de laatste rij van de plank vrijwel altijd moet inkorten. Het is goed passen en meten om het juiste stuk af te snijden. Door de vloer plat op de grond te leggen, kan je letterlijk zien hoeveel er afgesneden moet worden. Door middel van een potlood zet je eenvoudig een streepje. 

 

  1. Omzeilen van obstakels

De tweede rij begin je met het rest stuk van de eerste rij. Op deze manier zorg je voor een speels effect op de vloer. In sommige woningen lopen er leiding over de vloer. Tijdens het leggen van de vloer dien je deze te omzeilen. Hier houd je opnieuw rekening met 7-10 millimeter afstand. 

 

  1. Laatste rijtje leggen

De laatste plank moet vaak ook in de lengte worden gezaagd. Hiervoor dien je de breedte van de laatste plank te weten. Als je nog twee rijen moet, dan stop je met het leggen. Je kunt namelijk nu nog eenvoudig aftekenen. Leg de complete PVC vloer op de laatste rij tegen de muur aan. Er blijft nu een ruimte tussen de PVC vloer over. Deze kan je eenvoudig aftekenen en vervolgens gemakkelijk leggen. Ideaal toch?   

 

https://stilefloors.nl/