Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Elke week nieuwe kleding online

100 jaar geleden was kleding nog totaal anders. De vrouwen liepen altijd in jurken, en hadden kledingdracht aan. Vaak had je ook maar een paar kledingstukken in de kast hangen, het geld was er niet voor, maar de mode veranderde zeer langzaam. Waardoor nieuwe kleding minder belangrijk was. Op dit moment is dit niet meer het geval, de mode, en dan voornamelijk dameskleding  veranderd elke week. Dit wordt ook wel fast fashion genoemd. Wil je meer informatie over dameskleding? Lees deze blog dan snel door! Wij vertellen hier namelijk meer over. 

Hier wordt dameskleding van gemaakt

Materialen zijn in de loop der jaren ook veranderd. Kleding wordt steeds gemakkelijker, maar ook meer comfortabel. Vroeger was kleding samengesteld uit grove stof gemaakt van katoen of hennep, maar met de introductie van machines in de textielindustrie begon katoen zijn populariteit te verliezen als materiaal voor het maken van stoffen en werd het minder duur. Vervolgens ontwikkelden bekwame ambachtslieden het proces van het weven van linnen, zijde en wol tot stof. De nieuwe doeken die bij deze nieuwe bronnen verkrijgbaar waren, gaven vrouwen meer keuze bij het kiezen van kledingstukken die beter waren voor hun lichaam.

Wat op dit moment een trend is

Kleding die we 100 jaar geleden droegen, gaan we nu nooit meer dragen als alledaagse kleding. 

Gelukkig kan je nu zelf bepalen wat je wilt dragen! Kleding is nu echt een item geworden en je kan ook echt laten zien aan de hand van kleding wat je persoonlijkheid is. Veel van de kleding die tijdens de koloniale periode werd geïntroduceerd, werd als trashy beschouwd en was niet erg prettig om te dragen. Deze kleding is nu onderdeel geworden van de modescène. Dameskleding is door de eeuwen heen geëvolueerd. In het verleden was de kleding van een vrouw óf saai en saai óf stijlvol en goed gesneden. Modeveranderingen zijn normaal bij mensen en wat jaren geleden als stijlvol werd beschouwd, is tegenwoordig niet cool of hip. Hetzelfde gebeurde met jurken en tops en deze dingen worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Ben jij nog op zoek naar de mooiste trendy dameskleding? Kijk dan eens op de website van Nummerzestien.eu voor de allermooiste dameskleding!

 

https://www.nummerzestien.eu/