Massage praktijk de bron
Image default
Zakelijke dienstverlening

Familieopstelling in Amersfoort

Woon jij in Amersfoort en wil je graag een familieopstelling laten doen? Lees dan deze blog over Frank Schonagen en de familieopstellingen die hij uitvoert.

Over Frank Schonagen

Frank, 57 jaar en wonende in Ermelo, is opgegroeid in Amersfoort en was al op jonge leeftijd bezig met aanvoelen hoe het met de mensen om hem heen ging. Hij noemt dit zelf een noodzakelijke overlevingsstrategie omdat hij op deze manier de noodzakelijke liefde en aandacht kreeg van zijn verzorgers.

Frank heeft gedurende zijn leven verschillend gebeurtenissen meegemaakt, waaronder een pittige scheiding, die hem uiteindelijk tot de vraag brachten “wat wil ik nou eigenlijk in mijn leven?”. Tijdens deze zoektocht kwam Frank in aanraking met het fenomeen familieopstellingen en door verschillende sessies te doen, kwam hij steeds meer te weten over zichzelf en zijn doel in het leven. Wat volgde was een studie om zelf familie-en traumaopstellingen te kunnen geven en hier een bedrijf in te starten. ‘Ruimte voor Zelfontmoetingen’ werd geboren, een veilige ruimte bieden aan volwassenen en kinderen om een opstelling te doen. Naast trauma- en familieopstellingen richt Frank zich ook op mannenwerk (bewustzijnswerk bij mannen).

Waarom een familieopstelling?

Iedereen heeft bepaalde patronen die hij of zij meekrijgt vanuit de opvoeding. Hoe je ouders/verzorgers met jou omgaan in je jeugd, vormt jouw basis voor de rest van je leven. Het kan goed zijn dat er patronen in je opvoeding zijn ontstaan die belemmerend zijn in je volwassen leven. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld verlatingsangst of bindingsangst hebt ontwikkeld of dat je snel boos wordt wanneer je op iets aangesproken wordt. Het kan heel interessant zijn om tijdens een familie-opstelling te kijken waar je patronen vandaan komen. Je doet een opstelling niet daadwerkelijk met je familie, maar met fictieve aanwezigheid van je familieleden. Dit wordt meestal gedaan door papieren symbolen op de grond te leggen die staan voor een familielid.

Tijdens de familieopstelling krijg je inzicht in de manier waarop je ouders of andere familieleden zich gedragen tegenover jou en ook andersom, hoe jouw gedrag is richting je familieleden. Door deze inzichten weet je waar je mee aan de slag kan op het gebied van je patronen.

Kosten familieopstelling

Wil je een familieopstelling doen in regio Amersfoort of regio Zwolle? Frank Schonagen geeft opstellingen in zijn praktijkruimte in Ermelo. De kosten voor een enkele sessie van anderhalf uur zijn €90,-. Wil je een traject volgen van 3 sessies om meer de diepte in te gaan? Dan betaal je €250,- (20 euro korting).

Familieopstelling Amersfoort