Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Garmin Forerunner 245 Music review

Garmin Forerunner 245 Music review

Het Garmin Forerunner 245 Music hardloophorloge heeft zo’n beetje alles wat je maar kunt wensen.

Jarenlang heb ik hardgelopen met een Garmin Forerunner 235 sporthorloge. Dit GPS-horloge heeft me door halve marathons, hele marathons en ontelbare halve marathons geloodst, waarbij het plichtsgetrouw elke stap die ik zette volgde. Ik ben dol op het grote, gemakkelijk af te lezen display en de aanpasbare menu’s. 

Dus Garmin had een hoge lat te leggen met zijn opvolger, de Forerunner 245 Music. En dat doet het, in elk opzicht. De Garmin Forerunner 245 Music is kleiner en lichter, maar heeft een kleurrijker display, en het kan muziek aan boord opslaan – niet langer een smartphone meeslepen! En dit alles zonder in te leveren op de levensduur van de batterij. Zoals ik heb geleerd bij het maken van kilometers voor deze Garmin Forerunner 245 Music review, is het een van de beste sporthorloges en beste Garmin sporthorloge voor hardlopers.

Garmin Forerunner 245 Music review: Ontwerp

De Forerunner 245 heeft een zachter, meer verfijnd ontwerp dan zijn voorganger, de Forerunner 235. Met name de randen zijn ronder, waardoor het een minder doosachtige vorm heeft. De 245 behoudt echter het vijf-knops ontwerp dat gebruikelijk is voor veel van Garmin’s hardloophorloges, met hier en daar een kleine aanpassing. De Start/Stop-knop rechtsboven heeft nu een rode ring eromheen, evenals een rood hekje op de bezel van het horloge, waardoor het net iets meer opvalt. Ondanks de kleinere kast van 42 mm (vergeleken met 44 mm voor de 235) heeft de Forerunner 245 bijna hetzelfde schermformaat – 30,4 mm – als zijn voorganger. Het heeft een hogere resolutie van 240 x 240 pixels, en wat belangrijker is, het heeft niet de platte-band look (de boven- en onderkant van het display van de 235 was afgesneden). Het display ziet er gewoon helderder en kleurrijker uit. Hoewel beide horloges transflecterende displays hebben – die zonlicht reflecteren om ze buiten beter zichtbaar te maken – is de achtergrondverlichting van de 245 ook veel helderder. Ik had geen probleem om te zien wat er op het display stond, dag of nacht.

Forerunner 245 Music review: Interface

Sinds de Forerunner 235 in 2015 uitkwam, zijn Garmin-toestellen een stuk geavanceerder geworden – bijna zoals een van de beste smartwatches – dus het was niet meer dan logisch dat het bedrijf functies van de Fenix 5 integreerde in zijn vlaggenschip hardloophorloge. Net als al zijn speciale hardloophorloges heeft de Forerunner 245 geen aanraakscherm, wat ik prima vind. Mijn ervaring is dat het veel moeilijker is om te vegen en te tikken dan om op een knop te drukken tijdens het hardlopen, en ik had geen problemen met de Forerunner 245 toen ik hem meenam voor een rondje hardlopen. Als je door de verschillende schermen van de Forerunner 245 loopt, kun je het weer, je agenda, meldingen, trainingsgeschiedenis, hartslag, stappen, gezondheidsstatistieken en meer bekijken. Elk van deze schermen wordt een widget genoemd, en u kunt ze toevoegen, verwijderen en herschikken zoals u dat wilt.

Als je door alle menu’s duikt, houdt Garmin het eenvoudig. Als je de middelste knop aan de linkerkant ingedrukt houdt, kun je instellingen aanpassen, zoals watch faces, widgets en sensoren. Er zijn echter zo veel menu’s en submenu’s – een gevolg van alle functies van het Garmin horloge – dat het niet moeilijk is om te verdwalen. Als u op de knop Terug drukt, komt u uiteindelijk weer bij het beginscherm.

De Forerunner 245 toont ook meldingen van je smartphone, maar in tegenstelling tot een bonafide smartwatch zoals de Apple Watch Series 5 of de Samsung Galaxy Watch 3, kun je niet antwoorden, telefoongesprekken voeren of communiceren met een assistent zoals Siri.

Forerunner 245 Music review: Hardloop functies

Hoewel niet alle noodzakelijk nieuw zijn voor Garmin’s sporthorloges, bevat de Forerunner 245 een paar meer metriek catering aan hardlopers. In feite is het een van de beste activity trackers voor hardlopen. Training Status analyseert je activiteiten om te zien of je vooruitgang boekt zoals het hoort; Training Load, dat kijkt naar je vorige zeven dagen van trainingen; en anaerobe en aerobe Training Effect, om de effectiviteit van je individuele workouts te zien.

Als je je telefoon bij je hebt tijdens het hardlopen, kun je met Incident Detection and Assistance de Forerunner 245 gebruiken om contact op te nemen met hulpdiensten en je locatie door te geven.

Enkele van de andere functies die meer op hardlopen zijn gericht, zijn onder andere de mogelijkheid om een van je vorige hardlooprondes te racen, en wanneer je het horloge koppelt aan een running dynamics pod (65 euro), kun je extra gegevens krijgen zoals de hoeveelheid veerkracht in je stap, de grondcontacttijd en de staplengte.

Je kunt de Forerunner 245 ook rechtstreeks op Wi-Fi-netwerken aansluiten, zodat hij automatisch synchroniseert zonder dat je de Garmin-app op je smartphone hoeft te openen.

Forerunner 245 Music review: Muziek functies

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je je muziek opslaan op de Forerunner 245 Music. Op die manier kun je je telefoon of je verouderde iPod thuislaten als je tijdens het sporten naar iets wilt luisteren. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je je muziek opslaan op de Forerunner 245 Music. Op die manier kun je je telefoon of je ouder wordende iPod thuislaten als je tijdens het sporten naar iets wilt luisteren. Je kunt muziek naar het horloge downloaden vanaf je computer, of van Spotify of Deezer als je een premium abonnement hebt bij die diensten. Nadat je je hebt aangemeld bij je account via Garmin’s app, kun je vervolgens je afspeellijsten bekijken en synchroniseren met de Forerunner 245 music. Het downloaden van mijn hardloop afspeellijst, die 11 nummers bevat, duurde ongeveer 3 minuten. Je kunt ook podcasts synchroniseren via Spotify.

De Spotify app heeft ook een aantal afspeellijsten aanbevolen die betrekking hebben op workouts, zoals “160 BPM Runner’s Club”, “Power Workout” en “Beast Mode”, maar je kunt de nummers op de lijsten niet op het horloge bekijken zonder ze eerst te downloaden.

Garmin Forerunner 245 Music review: Prestaties

In de buitenwijken pikte de Forerunner 245 een GPS-signaal op binnen 10 seconden nadat ik met een hardloopactiviteit was begonnen, en hij volgde me nauwkeurig tijdens mijn hele runs. Het scherm was helder, en ik vond het fijn dat ik het kon aanpassen om de statistieken te tonen die ik het liefst wilde zien. Je kunt ook door meerdere schermen bladeren, dus op het ene kun je de statistieken van je totale loop laten zien, terwijl je op een tweede scherm de statistieken van je huidige ronde kunt zien.

De Forerunner toont je ook een kaart van je loop. Maar je ziet alleen de route, en geen kaart met straten.

Het sporthorloge hield tijdens het hardlopen een constante verbinding met mijn draadloze Bose Soundsport-hoofdtelefoon. Niet één keer sloeg een nummer over of viel het weg terwijl ik meedeed met Eye of the Tiger. Het is vrij eenvoudig om van nummer te wisselen met de knoppen op het horloge, maar ik vermoed dat velen (zoals ikzelf) hiervoor liever de knoppen op hun hoofdtelefoon zullen gebruiken. Je kunt ook tijdens het hardlopen tussen afspeellijsten schakelen op het horloge, maar dat is iets lastiger. Mijn advies zou zijn om één afspeellijst te laden met alle nummers die je nodig hebt.

Garmin Forerunner 245 Music review: App

Net als het sporthorloge zelf, heeft Garmin’s app (Android, iOS) een heleboel functies die soms moeilijk te navigeren zijn. Het hoofdscherm Mijn dag toont je dagelijkse statistieken in één oogopslag – hartslag, stappen, verbrande calorieën en meer. Een daarvan is Body Battery, een metriek die Garmin gebruikt om je te laten zien hoeveel energie je hebt op een schaal van 1 tot 100. Een goede nachtrust zal uw getal verhogen, terwijl inspannende activiteit of stress het zal verlagen.

Andere tabbladen onderaan het scherm tonen je voltooide uitdagingen, een kalender van je activiteiten en een Nieuwsfeed die toont wat je andere met Garmin uitgeruste vrienden aan het doen zijn.

Tot slot brengt een tabblad Meer u in een konijnenhol van instellingen en geavanceerde meetgegevens, zoals VO2 Max en Lactaatdrempel. Hier kunt u ook workouts en aangepaste trainingsplannen starten voor 5K, 10K en halve marathons, en toegang krijgen tot de Connect IQ Store, Garmin’s ersatz app store, waar u extra wijzerplaten en widgets naar het horloge kunt downloaden. Je vindt er echter geen apps zoals je die voor de Apple Watch zou vinden. Voor het grootste deel zijn er alleen watch faces en enkele andere fitness-gerelateerde apps, zoals Strava.

Forerunner 245 Music review: Batterijduur

Een van de voordelen van het gebruik van een sporthorloge, in plaats van een smartwatch, om je runs bij te houden is de levensduur van de batterij. De horloges van Garmin gaan dagen langer mee dan een Apple Watch of Samsung Galaxy Watch. Zonder GPS is de Forerunner 245 goed voor zeven dagen. Met ingeschakelde GPS, zegt Garmin dat de Forerunner 245 Music tot 24 uur meegaat.

Conclusie

Als je dit Garmin sporthorloge gebruikt om muziek af te spelen, heeft de batterij een langere levensduur: Garmin zegt dat de 245 Music slechts 6 uur meegaat in GPS-modus met muziek. Mijn tests lijken dat te bevestigen: Een half uur hardlopen met GPS, hartslagmeter en muziek, deed de batterij met 8 procent leeglopen, wat ongeveer overeenkomt met de schattingen van Garmin. Toch is 6 uur meer dan genoeg tijd om de meeste mensen door een hele marathon te loodsen.

Ik heb in de loop der jaren een aantal hardloophorloges getest, maar als het op echte training en wedstrijden aankwam, ging ik altijd terug naar de Garmin Forerunner 235. Het had alles – een groot en helder display, nauwkeurige tracking en een geweldige levensduur van de batterij. Zijn opvolger, de Garmin Forerunner 245 Music, heeft dat allemaal en nog veel meer.

Met een prijs van 329 euro is de Forerunner 245 Music goedkoper dan de Apple Watch 6 (437 euro), maar de diepgaande tracking-functies en veel betere levensduur van de batterij maken het de betere keuze voor serieuze hardlopers. Als je wat geld wilt besparen, heeft de Forerunner 245 (259 euro) dezelfde functies als de Forerunner 245 Music, maar zonder de muziekopslag aan boord. Garmin fans met een budget zouden ook de Garmin Forerunner 45 (154 euro ) moeten bekijken, die minder functies heeft, maar een goed sporthorloge is.

 

https://sporthorloge.info/garmin-sporthorloge-welke-is-het-beste/