Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Haaruitval na corona? Dit is de oorzaak en wat je er tegen kan doen

Heb jij opeens last van haaruitval na corona? Het is zeer goed mogelijk dat er connectie is. We kennen allemaal de standaard symptomen zoals een lange tijd je smaak of reukvermogen verliezen en benauwdheid. We kennen eigenlijk allemaal wel iemand die het virus te pakken had en deze symptomen vertoonde, maar wist je ook dat er in sommige gevallen ook sprake van haaruitval is als een soort post covid klacht? Hoe dit mogelijk is en wat je er tegen kan doen zal in dit artikel haarfijn voor je worden uitgelegd.

Hoe ontstaat haaruitval na corona?

Stress is de voornaamste boosdoener die haaruitval als gevolg van corona mogelijk maakt. In de periode dat jij corona hebt ervaart je lichaam veel stress, dit komt doordat het lichaam flink zijn best moet doen om de ziekteverwekkers uit je lichaam te verwijderen. Het proces kost het lichaam veel energie en er gaan soms in het lichaam wel eens dingen kapot. Je hebt waarschijnlijk in deze periode ook nog eens last gehad van psychologische stress. Je kon bijvoorbeeld niet naar werk om centen te verdienen, je kon je huishouden niet bijhouden en je was misschien wel doodsbang om een geliefde aan te steken.

Doordat je zoveel stress hebt wordt er cortisol aangemaakt. Cortisol is verantwoordelijk voor de aanmaak van adrenaline, wat bij ophoping in de talgklieren zorgt voor een overschot aan melkzuur productie. Te veel melkzuur is na langere tijd schadelijk voor je haar, hierdoor ontstaat haaruitval.

Wat kan je er tegen doen?

Om dit voortaan te voorkomen en naar de lange termijn te kijken zal ik ten eerste aanraden om te kijken hoe je stress zoveel mogelijk kan verminderen. Ontspan goed, slaap goed en doe misschien een keer aan yoga en pak factoren die bij jou stress veroorzaken aan. Minder stress zal je haar en je lichaam goed doen.

De kosmetische oplossing is erg interessant. Als je last hebt van een kale plek op hoofd, dan is een haarreconstructie de ideale oplossing voor jou. Deze haarreconstructie speciaal naar jouw kapsel gemaakt en tevens van echt haar. Als je last hebt van kale plekken dan zal deze haarreconstructie het perfect camoufleren. Het is niet van het echte haar te onderscheiden, kale plekken zijn natuurlijk niet wenselijk en zullen ongetwijfeld zorgen voor een onzeker gevoel. Een haarreconstructie neemt dit gevoel weg en zal je weer zelfverzekerd laten overkomen.

Geen zorgen, je kan gewoon alles in het dagelijks leven blijven doen zoals je dat deed, zwemmen, boksen en douchen kan allemaal zonder dat de haarreconstructie beschadigd wordt. Heb jij kale plekken op het hoofd gekregen nadat je ziek was geweest? Klik dan snel op een van de bovenstaande links. De oplossing voor jouw probleem is dichterbij dan je denkt.