Massage praktijk de bron
Image default
Beauty en verzorging

Herstellen na een ooglidcorrectie: tips en adviezen

Een ooglidcorrectie is een operatie waarbij overtollig huid en vetweefsel van de oogleden wordt verwijderd. Het is een relatief eenvoudige ingreep die in de meeste gevallen goed verloopt. Toch is het belangrijk om na de operatie goed te herstellen, zodat complicaties worden voorkomen en het resultaat zo optimaal mogelijk is. In dit artikel geven we tips en adviezen voor een spoedig herstel na een ooglidcorrectie.

Direct na de operatie

Direct na de operatie is het belangrijk om de ogen te koelen. Dit kan bijvoorbeeld met koelelementen, een ijsbril of koelen met een gelmasker. Het koelen vermindert in de meeste gevallen de zwelling en kan zorgen voor verlichting van eventuele pijn. Na de operatie worden er doorgaans gaasjes op de ogen geplaatst die na een uur of twee worden vervangen. Na ongeveer een uur kan het zijn dat de patiënt naar huis, maar het is aan te raden om niet zelf te rijden en iemand anders te laten rijden.

De eerste magweek na de operatie

In de eerste week na de operatie is het belangrijk om het rustig aan te doen en de ogen niet te veel te belasten. Het is aan te raden om in deze periode niet te sporten en geen zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Ook is het belangrijk om niet te bukken of voorover te hangen. Het is verder belangrijk om de ogen goed schoon te houden en geen make-up te gebruiken. Eventuele hechtingen kunnen na ongeveer vijf dagen verwijderd worden. In deze periode kunnen de ogen nog wat gezwollen zijn en kunnen er blauwe plekken ontstaan.

De weken na de operatie

In de weken na de operatie is het belangrijk om de ogen goed te beschermen tegen de zon en wind. Het is aan te raden om een zonnebril te dragen en niet te veel in de wind te staan. Het is ook belangrijk om te letten op de slaaphouding en bij voorkeur op de rug te slapen. Na ongeveer twee weken is het meeste oedeem verdwenen en begint het resultaat van de operatie zichtbaar te worden. Toch kan het tot enkele maanden duren voordat het uiteindelijke resultaat is bereikt.

Tot slot

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige operatie met een relatief kort herstelproces. Door de tips en adviezen op te volgen kan het herstelproces echter nog sneller verlopen en kan het uiteindelijke resultaat nog beter zijn. Mocht je twijfelen over een ooglidcorrectie of heb je nog vragen over het herstelproces, neem dan altijd contact op met de behandelend arts.