Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Het stappenplan voor een perfecte salontafel

Je bent net verhuist en bent bezig om de zithoek perfect in te richten, of je woont al een tijdje in jouw huis en bent toe aan een welkome verfrissing van de woonkamer. Wat jouw reden ook is om een nieuwe salontafel uit te kiezen, het is een leuk maar uitdagend klusje om te doen. Door de miljoenen mogelijkheden en interieurstijlen wordt het je niet bepaald gemakkelijk gemaakt. Wij begrijpen dat volkomen en hebben daarom een artikel geschreven om jouw zoektocht net even een stukje aangenamer en makkelijker te maken. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! 

Stap 1: Bepaal het doel 

Het eerste wat echt belangrijk is bij het uitkiezen van een salontafel is het bepalen van het doel van de tafel. Waar ga jij de tafel voor gebruiken? Is dat om af en toe wat snacks op te zetten met een biertje of een glas wijn? Of vind je het bijvoorbeeld ook prettig om een aantal keer per week lekker voor de tv te ploffen met je avondeten. Dit bepaalt namelijk ook welke salontafel het beste bij jou past.  Voor de bank-eters is het prettig om een hogere salontafel te hebben omdat anders de kans groot is dat er meer eten op de grond, de bank en tafel belandt dan in de mond. We raden aan om een tafel te kiezen die ongeveer 10 centimeter hoger is dan de hoogte van jouw bank.. Eet jij nooit op de bank en is het echt alleen voor casual gebruik? Ga dan voor een salontafel die dezelfde hoogte heeft als jouw bank of lager. Zo weet je zeker dat het geen stoorfactor wordt in jouw interieur. 

Stap 2: Bepaal de stijl 

Het kiezen van de perfecte salontafel heeft niet alleen maar met praktische onderwerpen te maken. Je wilt natuurlijk ook wel graag een salontafel die mooi in de ruimte staat. Er is veel keuze als het neerkomt op salontafels. Zo zijn er verschillende vormen te verkrijgen, verschillende materialen en verschillende kleuren. We raden je aan om voornamelijk te kijken naar een salontafel die mooi floreert met de rest van jouw interieur. Heb je veel ronde accenten in jouw kamer dan staat een ronde of ovale salontafel gegarandeerd prachtig in het geheel. Voor een rechthoekige kamer met veel rechte lijnen en hoeken raden we juist een rechthoekige eettafel aan. Als je eenmaal een keuze gemaakt hebt kun je online bij de salontafels van Sfeer.nl eenvoudig aangeven in de filteropties waar jouw voorkeuren liggen. Zo heb je binnen de kortste keren jouw perfecte salontafel gevonden! 

https://www.sfeer.nl