Massage praktijk de bron
Image default
Sport

Hoe een sleutel een slot opent

Dit artikel illustreert de basisfuncties van pin tumbler locks en de woordenschat die in de rest van deze handleiding wordt gebruikt. De uitdrukkingen die sloten en onderdelen van het slot beschrijven, veranderen van van fabrikant tot fabrikant en ook van stad tot stad. 

 

Hoe een slot werkt, als het wordt geopend door een sleutel, is slechts een deel van wat u moet u weten. Je moet ook weten hoe je een slot reageert tijdens het lockpicken met een lockpick

Werking van de pin-tumblersloten legt de componenten van een slot uit. De sleutel is in het sleutelkanaal van de slotkern. De uitsparingen op de
getande zijde van de sleutel worden incisies genoemd. Het sleutelprofiel beperkt het aantal sleutels dat in de kern van het slot kan worden geplaatst. De kern van het slot is een cilinder die in de  De slotbehuizing kan draaien wanneer de juiste sleutel volledig ingestoken is.

 

De pin die het eerst door de toets wordt aangeraakt, heet pin één.  De overige pinnen zijn opeenvolgend genummerd. De juiste sleutel duwt elke pen in de behuizing tot de spleet tussen de kernpen en de behuizingspen heeft de afschuivingslijn bereikt. Wanneer alle pennen in deze positie staan, kan de kern van het slot draaien en kan het slot gedraaid worden  kan worden geopend. Een verkeerde sleutel zal een aantal van de pinnen weglaten, zodat zij blokkeren de afschuiflijn tussen de slotkast en de kern van het slot. Exact deze pinnen stoppen het draaien van de kern van het slot.

http://beveiliging.bedw.nl/keyloggers-en-gespuis-internet/