Massage praktijk de bron
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je pijn in je gewrichten verhelpen

Gewrichtspijn en artrose zijn kwalen die vooral bij ouderen mensen voorkomen. Ze zijn het resultaat van slijtage van het kraakbeen in je gewrichten en wervels. Dit kraakbeen maakt dat je gewrichten en de bewegingen die je maakt gesmeerd en soepel gaan. Het bewegen kan dus pijnlijker en stroever worden als dit kraakbeen steeds verder is weggesleten. Dat is iets dat erg beperkend kan zijn voor veel bewegingen die je gewoon lekker wil kunnen doen, ook om fit te blijven.

 

Kraakbeen en supplementen

De belangrijkste stoffen die je lichaam gebruikt voor de aanmaak en reparatie van je kraakbeen, zijn glucosamine en chondroïtine. Daarnaast is hyaluronzuur een belangrijke bouwstof. Deze stoffen zijn allemaal lichaamseigen stoffen, die dus geen schade aan kunnen brengen aan je lichaam. Er worden supplementen van deze stoffen aangeboden, die je lichaam wel kunnen helpen bij het aanmaken van kraakbeen. Het is daarbij belangrijk dat je de pijnlijke gewrichten ook veel rust geeft, zodat je lichaam aan de slag kan met de reparatie en dat het slijtageproces gestopt wordt.  Glucosamine en chondroïtine zijn los verkrijgbaar, maar er zijn ook gemengde supplementen die glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur bevatten. De doseringen zijn dan wel vaak een stuk lager. In alle gevallen worden de bouwstoffen aangeboden in combinatie met een andere stof, zodat het goed door je lichaam wordt opgenomen. Glucosaminesulfaat blijkt bijvoorbeeld de beste combinatie voor glucosamine.

 

Kwaliteit

Helaas is het zo dat de supplementen in allerlei soorten en maten worden aangeboden, waarbij de kwaliteit soms laks kan zijn. Glucosamine en chondroïtine zijn allebei stoffen die een hoge puurheid nodig hebben om een goed supplement te zijn. De dosering van de stoffen moet hoog genoeg zijn. Je wilt dus supplementen kopen met een goede kwaliteit, als je je gewrichtspijn echt goed wil verhelpen. Hier kunnen onafhankelijke keurmerken ook veel over kunnen zeggen.  Het is fijn dat deze hoge kwaliteit glucosamine en chondroïtine online ook gemakkelijk te bestellen zijn.