Massage praktijk de bron
Image default
Zorg

Hoe maak je je relatie sterker

In een relatie zitten is niet alleen hartstikke leuk maar je moet er ook energie en tijd in steken. Sommige relaties gaan heel gemakkelijk en alles gaat dan ook eigenlijk automatisch. Andere relaties hebben wat meer problemen en moeten dan ook meer energie erin steken om zo een goede relatie te hebben. In principe kan je altijd je relatie sterker maken. Vooral voor mensen die in een lange afstandsrelatie zitten is het belangrijk dat hun relatie erg sterk is, zodat deze lang volgehouden kan worden. In deze blog worden tips gegeven over hoe je je relatie sterker kan maken. 

Vertrouwen 

Één van de belangrijkste dingen in een relatie is het vertrouwen. Het is ontzettend belangrijk dat je elkaar vertrouwt. Vooral in lange afstandsrelaties zie je elkaar vrij weinig en moet je erop vertrouwen dat de ander loyaal blijft. Sommige mensen vinden het moeilijker om andere mensen te vertrouwen, door wellicht iets wat in het verleden is gebeurd. Vertrouwen moet je dan ook opbouwen. Als je het moeilijk vind om anderen te vertrouwen, dan is het belangrijk dat je dit vertelt aan je partner. Zo kunnen jullie hier samen aan werken en kijken wat er moet gebeuren om het vertrouwen op te bouwen. Maak dan ook duidelijke afspraken als je partner bijvoorbeeld uitgaat zonder dat jij erbij bent. Laat vooral je partner ook dingen doen zonder jou, omdat jullie ook een eigen leven hebben en je dus ook dingen zonder elkaar moet kunnen doen. Jullie kunnen ook een relatietherapeut in Bennekom inschakelen.

 

Vertel hoe je je voelt 

Het kan weleens zo zijn dat je je niet helemaal optimaal voelt. Het is belangrijk dat je tijdens zulke momenten dit vermeldt aan je partner. Zo heeft hij of zij ook geen verwarring over wat er precies aan de hand is. Vaak kan een partner dan ook al merken dat er wat aan de hand is. Vertel dan niet dat er niks aan de hand is als er wel iets aan de hand is. Vertel duidelijk hoe je je voelt en wat je denkt. Zo kunnen jullie samen erover praten en kan je partner je steunen en helpen.